F1 Nieuws

Toto Wolff zinspeelt op megatransfer Max Verstappen: 'Dan wordt Mercedes een optie'

Toto Wolff zinspeelt op megatransfer Max Verstappen: 'Dan wordt Mercedes een optie'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Toto Wolff zinspeelt op megatransfer Max Verstappen: 'Dan wordt Mercedes een optie'

Toto Wolff zinspeelt op megatransfer Max Verstappen: 'Dan wordt Mercedes een optie'
Red Bull Content Pool

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft in gesprek met het Oostenrijkse oe24 laten weten dat hij niets uitsluit als het gaat om de komst van Max Verstappen, Adrian Newey en mogelijk zelfs Helmut Marko naar Mercedes. Volgens Wolff hangt er echter een hoop af van Verstappen.

In de paddock van Jeddah sudderde het vuurtje binnen Red Bull gestaag door. Zo liet Marko weten dat hij mogelijk aan de kant zou worden geschoven door de Red Bull-top en na het raceweekend in Saoedi-Arabië en dus niet meer van de partij zou zijn bij Red Bull in Australië.

Verstappen besloot daar snel een stokje voor de steken door te laten weten dat hij geen heil meer zag in een toekomst bij Red Bull als Marko zou worden ontslagen. Na een gesprek tussen Red Bull-baas Oliver Mintzlaff en Marko was alles dan ook weer koek en ei bij de Oostenrijkse formatie.

Hoe nu verder?

De onrust binnen de formatie uit Milton Keynes is echter verre van voorbij, want volgens Christijan Albers zou de medewerkster die de klacht over seksueel grensoverschrijdend gedrag indiende tegen Horner zomaar eens van zich kunnen laten horen in de media.

Bij Red Bull hoopt men dat de hele saga snel voorbij is, maar de concurrenten van Red Bull zullen de hele situatie met argusogen aanschouwen. Het is namelijk niet uitgesloten dat de transfermarkt flink wat verrassingen zal hebben voor het 2025-seizoenn door de onrust bij Red Bull.

'Iedereen wil Max hebben'

Gevraagd naar een mogelijke Mercedes-transfer van Verstappen, Newey en Marko laat Wolff weten dat hij voor nu niets wil uitsluiten. Mocht Verstappen naar Mercedes willen komen, dan zal de Duitse formatie eerst eens betere prestaties moeten tonen.

"Ieder team wil Max hebben, want hij is nu de sterkste coureur, dus dat is logisch. Maar zoals ik al eerder heb laten weten: een coureur wil altijd in de snelst mogelijke auto zitten. Daarom moeten wij beter ons best doen om de auto sneller te laten gaan. Dan zou Mercedes een optie kunnen worden voor Verstappen," begint de Oostenrijker.

Volgen Verstappen-vertrouwelingen?

"In de huidige stoelendans zou ik niets willen uitsluiten," zegt Wolff over een mogelijke transfer van Red Bull-topman Newey. "Bij Mercedes hebben wij echter al een goed technisch team waar ik voor de volste 100% vertrouwen heb dat iedereen op de juiste plek zit. De rondetijden tonen dat momenteel echter nog niet aan."

Ook over een Mercedes-transfer van Marko spreekt Wolff zich uit. "Alles draait om hoe Max tegen verschillende zaken aankijkt. Ik ken de dynamiek tussen hen (Marko en Verstappen, red.) niet goed genoeg om in te kunnen schatten hoe belangrijk Marko werkelijk is voor Max."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties