F1 Nieuws

Red Bull-topman heeft dringend advies voor Ferrari-teambaas: 'Als ik Vasseur was, dan...'

Red Bull-topman heeft dringend advies voor Ferrari-teambaas: 'Als ik Vasseur was, dan...'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull-topman heeft dringend advies voor Ferrari-teambaas: 'Als ik Vasseur was, dan...'

Red Bull-topman heeft dringend advies voor Ferrari-teambaas: 'Als ik Vasseur was, dan...'
Red Bull Content Pool

Red Bull-topman Helmut Marko heeft in zijn exclusieve column voor SPEEDWEEK.com een dringend advies uitgesproken voor Ferrari en diens teambaas Frédéric Vasseur. Volgens de Oostenrijker moet Ferrari namelijk zo snel mogelijk werk maken van Oliver Bearman.

Het raceweekend in Saoedi-Arabië werd net zoals in Bahrein gedomineerd door Max Verstappen en Red Bull Racing. De échte spanning was er dan ook niet, aangezien de Nederlander aan de kop van het veld wist weg te rijden en vanaf daar de race wist te domineren.

Groentje zorgt voor spanning

Toch was de Grand Prix van Saoedi-Arabië niet verkeerd om naar te kijken. Dat kwam mede door de kunsten van rookie Bearman. In Jeddah kreeg Bearman namelijk de kans van zijn leven toen hij vanaf de derde vrije training mocht invallen voor de zieke Carlos Sainz. De Spanjaard was al vanaf woensdag niet lekker en werd later in het ziekenhuis gediagnostiseerd met een ontsteking aan zijn blinde darm.

Het is niet de eerste keer dat een reservecoureur mag invallen door een blindedarmontsteking van een Formule 1-coureur. In Monza was het in 2022 namelijk de beurt aan Nyck de Vries om in te vallen bij Williams voor de zieke Alexander Albon. De Nederlander kwam toen als negende over de streep, een prestatie die hem later een stoeltje bij AlphaTauri opleverde.

"Als ik Vasseur was"

Ondanks zijn korte voorbereidingstijd - Bearman reed afgelopen weekend in de Formule 2 op het Jeddah Corniche Circuit - wist de jonge Brit in de derde vrije training de tiende tijd te klokken. In de kwalificatie greep hij net naast Q3 op de elfde stek en in de race kwam Bearman als zevende over de streep. Marko kan in zijn column dan ook niet anders dan lof uit te spreken voor de kunsten van de Ferrari-protegé.

"Het debuut van Ollie Bearman bij Ferrari was buitengewoon goed. Om op zo'n manier te debuteren op een circuit als dat van Jeddah met maar weinig voorbereidingstijd, was ontzettend goed. Soms was hij zelfs even snel als Charles Leclerc," begint Marko, die al gelijk een probleem aanstipt voor Ferrari.

"Maar wat gaat een team als Ferrari nu doen? Ze kopen een dure Lewis Hamilton en Leclerc heeft een langdurig contract. Nu blijkt dat Bearman een buitengewoon talent is. Als ik Frédéric Vasseur was, dan zou ik als de wiederweerga een Formule 1-stoeltje zoeken voor Bearman bij een ander team, bij Haas bijvoorbeeld," aldus Marko.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties