F1 Nieuws

Twijfelt Lewis Hamilton aan keuze om Mercedes te verlaten voor Ferrari? 'Het is erger dan een nachtmerrie'

Twijfelt Lewis Hamilton aan keuze om Mercedes te verlaten voor Ferrari? 'Het is erger dan een nachtmerrie'
Michael Potts/BSR Agency
F1 Nieuws

Twijfelt Lewis Hamilton aan keuze om Mercedes te verlaten voor Ferrari? 'Het is erger dan een nachtmerrie'

Twijfelt Lewis Hamilton aan keuze om Mercedes te verlaten voor Ferrari? 'Het is erger dan een nachtmerrie'
Michael Potts/BSR Agency

Mercedes-coureur Lewis Hamilton zal na dit seizoen vertrekken naar het team van Ferrari. Echter, het is nu net Mercedes dat goed voor de dag komt, terwijl Ferrari achterblijft als het gaat om performance. Twijfelt Hamilton aan zijn keuze om Mercedes te verlaten voor Ferrari?

Eerder dit seizoen zorgde Hamilton voor een ware aardverschuiving in Formule 1-land. De Britse coureur maakte namelijk bekend dat hij het team van Mercedes na een dienstverband van maar liefst twaalf jaar gaat verlaten en naar het team van Ferrari zal verkassen.

Daar gaat de Britse meervoudig wereldkampioen naar verluidt een astronomisch bedrag aan salaris opstrijken (zo'n 100 miljoen euro per jaar), wordt hij na zijn tijd als Ferrari-coureur ambassadeur van het iconische automerk én krijgt hij geld van Ferrari om zijn eigen diversiteitsproject, genaamd Mission 44, verder uit te werken.

Mercedes keert terug naar het front

Waar Hamiltons beslissing eerder dit seizoen nog een goede beslissing leek - Ferrari was immers het snelste team achter Red Bull, is daar in de races sinds de Grand Prix van Monaco verandering in gekomen, op een sportief vlak welteverstaan. Ferrari heeft het namelijk laten afweten sinds de race in het prinsdom en slechts één podium weten te scoren.

Het team van Mercedes, Hamiltons huidige werkgever, maakt daarentegen sinds de Grand Prix van Canada een hele goede indruk. Zo stonden er in Canada en Spanje Mercedes-coureurs op het podium, won George Russell de Grand Prix van Oostenrijk en won Hamilton afgelopen weekend zijn thuisrace op het circuit van Silverstone. Het team van Mercedes zal ook nieuwe onderdelen meenemen naar Hongarije en België en mogelijk kan Hamilton dus nog meer races gaan winnen dit seizoen.

Diep dal voor Ferrari

Waar Hamiltons race in Silverstone dus erg goed verliep, was dat voor Charles Leclerc een heel ander verhaal. De Monegask werd na een verkeerde strategische call namelijk als veertiende afgevlagd in Groot-Brittannië. Ferrari-teamgenoot Carlos Sainz werd afgevlagd als vijfde, op ruim 47 seconden achterstand van racewinnaar Hamilton.

Na afloop van de race was Leclerc zichtbaar terneergeslagen door zijn race. "Ik voel me niet goed, het is nu te veel. Het zijn te veel races (waarin het niet goed gaat, red.), ik weet niet meer wat ik moet zeggen als ik hier kom (in de het persvierkantje, red.). Het is erg moeilijk, dat hoef ik niet uit te leggen. De afgelopen vier races waren erger dan een nachtmerrie, dus hopelijk keren we snel terug", aldus de Monegask.

Heeft Hamilton spijt?

Gezien de huidige vorm van Mercedes en het diepe dal waarin Ferrari zich momenteel bevindt, zou er bij Hamilton een gevoel van spijt kunnen ontstaan. Mocht Mercedes deze vorm weten door te zetten, dan kan het team in 2025 namelijk strijden voor de wereldkampioenschappen.

Gevraagd of Hamilton dezelfde keuze zou maken als de snelheid van de beide teams (Ferrari en Mercedes) destijds hetzelfde was als nu, kwam de Brit met een duidelijk antwoord: "Ja". Mogelijk zegt Hamilton dit echter tegen beter weten in.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties