F1 Nieuws

Christian Horner zag grote fout bij Red Bull-concurrent tijdens GP Groot-Brittannië

Christian Horner zag grote fout bij Red Bull-concurrent tijdens GP Groot-Brittannië
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner zag grote fout bij Red Bull-concurrent tijdens GP Groot-Brittannië

Christian Horner zag grote fout bij Red Bull-concurrent tijdens GP Groot-Brittannië
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner is van mening dat het team van McLaren een grote fout heeft gemaakt tijdens de laatste stint in de Grand Prix van Groot-Brittannië. Volgens Horner was McLaren namelijk het enige team met nieuwe medium banden over, maar besloot de Britse formatie daar geen gebruik van te maken.

De Grand Prix van Groot-Brittannië wordt door veel fans online als de beste race van het seizoen (tot nu toe) bestempeld. De race had immers van alles: een droge start waarna het ging regenen en de coureurs naar de intermediates moesten switchen, waarna er vervolgens weer op de droogweerbanden kon worden gereden en er een constante dreiging voor regen was.

Het strategische aspect samen met de weersomstandigheden én de overwinning van thuisheld Lewis Hamilton hebben dus voor een 'British GP to remeber' gezorgd, zoals de Britten zouden zeggen.

Norris en McLaren winnen opnieuw niet

Het was echter goed mogelijk geweest dat niet Hamilton, maar een andere thuisheld de race had gewonnen. Lando Norris had namelijk, net zoals in de afgelopen paar races, opnieuw de snelste auto van het veld en had de race dus moeten winnen, zo is de lezing van velen.

Dat gebeurde echter niet, want Norris werd voorbij gestoken door zijn kampioenschapsrivaal Max Verstappen in de slotfase van de race. Hierdoor zakte de man uit Bristol terug naar de derde stek. Dat terwijl Norris eerder in de wedstrijd nog fier op kop reed in zijn McLaren-bolide.

Horner zag fout bij McLaren

Maar waardoor zakte Norris in de snelste bolide van het veld terug achter twee langzamere bolides? Dat had te maken met het feit dat de Britse coureur in de slotfase van de race op de soft band reed, terwijl Verstappen (hard) en Hamilton (medium) op hardere compounds reden. Die banden hadden meer grip richting het einde van de race, terwijl de soft al snel de geest gaf.

Gevraagd naar deze strategische beslissing van McLaren laat Horner weten dat hij er niet zoveel van begrijpt. "McLaren had een nieuwe medium op zak. Mercedes niet en wij ook niet. Ik had verwacht dat er een geel setje banden op zou gaan (bij McLaren, red.). Misschien zullen ze achteraf terugkijken", aldus de teambaas van Red Bull.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties