F1 Nieuws

Uitslag eerste vrije training Formule 1 Grand Prix Monaco 2024

Uitslag eerste vrije training Formule 1 Grand Prix Monaco 2024
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Uitslag eerste vrije training Formule 1 Grand Prix Monaco 2024

Uitslag eerste vrije training Formule 1 Grand Prix Monaco 2024
Red Bull Content Pool

De eerste vrije training voor de Grand Prix van `Monaco is verreden. In het prinsdom mochten de Formule 1-coureurs een uur lang de eerste data verzamelen voor de race. Lewis Hamilton klokte de snelste tijd, gevolgd door Oscar Piastri en George Russell. Max Verstappen finishte als elfde.

Voorafgaand aan de race maakte Mclaren wereldkundig dat het met een speciale kleurstelling ging rijden, ter ere van voormalig Mclaren-coureur en racelegende Ayrton Senna. De Braziliaan, die precies dertig jaar geleden verongelukte op Imola, wist maar liefst zes (!) keer te winnen in de straten van Monaco. Lando Norris en Oscar Piastri rijden daarom in een geel-groene MCL38, om de Braziliaan te herdenken.

Achterkant RB20 klein zorgenkindje voor Verstappen 

De aanhoudende problemen die Verstappen had in de vrije trainingen in Imola, leken in eerste instantie verholpen voor Verstappen in Monaco. Maar hoe langer de sessie duurde, hoe meer de Nederlander klaagde over de achterkant van zijn auto. Af en toe leek de drievoudig wereldkampioen met een gevoelige achterkant een klein beetje te bewegen in de bochten. Verstappen hoeft zich nog geen zorgen te maken, maar er is wel werk aan de winkel voor Red Bull.

Zachte band bevordert de snelheid  

Daar waar Carlos Sainz vorig jaar nog de snelste was in de eerste training met een 1.13.372, werd die snelste tijd al heel snel verpulverd door Oscar Piastri. De Australiër reed een met de zachte band een 1.12.198. Daarna kwam Lewis Hamilton met een razendsnelle tijd. De Brit, die een slecht seizoen kent, reed met zijn Mercedes-bolide naar een 1.12.169. Doordat de Mercedes W15 ten opzichte van Red Bull, Ferrari en Mclaren beter presteert lage snelheidsbochten, lijkt de auto van Hamilton en Russell in Monaco beter tot zijn recht te komen.

Zhou veroorzaakt rode vlag

Sauber-coureur Guanyu Zhou raakte in bocht 1 met zijn voorvleugel de muur, waardoor er wat rommel op de baan terechtkwam. Charles Leclerc reed hier overheen, waardoor er wat carbon stukken onder zijn Ferrari-bolide terechtkwam. De FIA besloot hierdoor een rode vlag te trekken, die maar heel eventjes duurde. Daarna kwamen de coureurs weer naar buiten voor de laatste tien minuten van de sessie, waarin men vooral wat raceruns probeerde. Ook in dit gedeelte van de training klaagde Verstappen over zijn RB20.

Red Bull-coureurs Max Verstappen en Sergio Pérez eindigden de sessie op de elfde en twaalfde positie, op bijna een seconde van de snelste tijd van Lewis Hamilton. Kan het team uit Milton Keynes dit in de rest van het weekend goedmaken?

Bekijk hieronder de uitslag van de eerste training in Monaco:

2024 monaco grand prix free practice 1 classification v0 pm7udt31ed2d1

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties