F1 Nieuws

Uitslag Sprint Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2024

Uitslag Sprint Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2024
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Uitslag Sprint Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2024

Uitslag Sprint Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2024
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft de 23 rondes durende Sprint voor de Grand Prix van Oostenrijk gewonnen. Achter de Nederlander kwamen Oscar Piastri en Lando Norris als tweede en derde over de streep. Later vandaag wordt er om 16:00 uur gekwalificeerd voor de Grand Prix van morgen.

Na een oponthoud van één ronde kwam de Sprint eindelijk op gang. De wedstrijdleiding besloot de start van de wedstrijd namelijk met één ronde uit te stellen. De reden daarvoor was het feit dat er fotografen voor de barrière in de eerste bocht stonden. Volgens de wedstrijdleiding zou dit voor veiligheidsrisico's kunnen zorgen.

Verstappen behoudt leiding, McLaren valt aan

Bij de uiteindelijke start van de Sprint was het Verstappen die de eerste plek behield. Achter hem waren het de beide McLaren-coureurs die het met elkaar aan de stok hadden. Na het afslaan van de aanval van zijn teamgenoot vond Norris echter al snel de aansluiting bij Verstappen.

Daarbij was het Norris die de eerste paar aanvallen deed bij Verstappen, maar uiteindelijk kwam Norris' teamgenoot Piastri voorbij aan de jonge Brit. Vanaf dat moment was het Piastri die de aanvallende partij was aan de achterkant van Verstappens RB20.

Ook achter de top drie waren er genoeg gevechten. Zo waren het opnieuw de beide Mercedessen die snel waren in race-omstandigheden. De beide Ferrari-coureurs leken daarentegen ietwat terug te vallen en last te hebben van de hoge temperaturen.

Gat wordt groter

Naarmate de race vorderde, nam de druk van de beide McLaren-coureurs iets af en kon Verstappen een gat van meer dan een seconde slaan. Hierdoor kreeg Piastri geen DRS meer en dus werd het voor Verstappen makkelijker om een gat van meer dan een seconde te behouden.

Uiteindelijk was het Verstappen die het gat naar de beide McLaren-coureurs steeds verder wist uit te breiden. Dat kwam mede door het feit dat de beide McLaren-coureurs met elkaar aan het vechten waren.

In ronde 23 kwam Verstappen met een gat van meer dan 4,5 seconde als eerste over de streep kwam. Achter de Nederlander waren het Piastri, Norris, Russell en Sainz die de top vijf compleet maakten.

Volledige uitslag Sprint

Bekijk hieronder de volledige uitslag van de Sprint in Oostenrijk:

uitslag sprint 2024 austria
©F1

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties