F1 Nieuws

‘Christian Horner dreigde met sabotage van auto Verstappen’

‘Christian Horner dreigde met sabotage van auto Verstappen’
BSR Agency
F1 Nieuws

‘Christian Horner dreigde met sabotage van auto Verstappen’

‘Christian Horner dreigde met sabotage van auto Verstappen’
BSR Agency

Jos Verstappen heeft een bizarre onthulling gedaan tijdens het Grand Prix-weekend in Oostenrijk. Volgens de voormalig Formule 1-coureur heeft Christian Horner hem bedreigd, toen de teambaas te horen kreeg dat Jos mee zou rijden in de Legends Parade op de Red Bull Ring. Hierdoor heeft Jos zich uiteindelijk teruggetrokken.

Voor de start van de race zou Jos Verstappen eigenlijk in actie komen in de Red Bull RB8, waar Sebastian Vettel in 2012 het Formule 1-wereldkampioenschap mee wist te winnen. Tijdens de Legends Parade zou de vader van Max Verstappen een aantal rondjes rijden, samen met coureurs als Gerhard Berger en Emerson Fittipaldi. Maar op vrijdag maakte de Limburger bekend dat hij niet meer mee zou doen, aangezien hij te horen had gekregen dat Horner er 'alles aan gedaan had' om hem uit de Red Bull te houden dit weekend.

Maar tegenover Viaplay laat Jos nu weten dat het véél verder is gegaan dan men eerst had verwacht. Volgens Horner was er helemaal niks aan de hand en had hij geen idee wat het probleem van Jos was, maar de vader van Red Bull-coureur Max Verstappen doet nu een bizarre onthulling: Horner heeft hem bedreigd.

'Hopen dat de auto remt'

De Red Bull-baas zou namelijk tegen Jos hebben gezegd dat hij 'hoopte' dat de RB8 nog zou remmen als hij in de auto zou stappen. Daar schrok de vader van Max nogal van, waarna hij besloot om niet meer deel te nemen aan de Legends Parade. Volgens Jos is dit niet de manier waarop een teambaas eigenlijk te werk zou moeten gaan, waardoor hij ook niet meer verwacht dat relatie met Horner ooit nog zal worden als voorheen.

Tegenover Viaplay laat Verstappen senior ook weten dat hij steun heeft ontvangen vanuit Max, na dit incident met Horner. Max zat namelijk naast Jos toen hij dit verhaal te horen kreeg, waarna de drievoudig wereldkampioen zijn hoofd in ongenoegen zou hebben geschud... Wat betekent dit voor de toekomst van de Nederlander bij Red Bull Racing?

Bekijk het interview van Jos Verstappen hieronder:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties