F1 Nieuws

Updates bij Mercedes werpen vruchten af: Hamilton en Russell halen Verstappen in

Updates bij Mercedes werpen vruchten af: Hamilton en Russell halen Verstappen in
BSR Agency
F1 Nieuws

Updates bij Mercedes werpen vruchten af: Hamilton en Russell halen Verstappen in

Updates bij Mercedes werpen vruchten af: Hamilton en Russell halen Verstappen in
BSR Agency

Tijdens de Grand Prix van Monaco introduceerde Mercedes een nieuwe voorvleugel, welke alleen door George Russell gebruikt werd, tot ongenoegen van Lewis Hamilton. Maar in Canada mag ook Hamilton gebruik maken van deze vernieuwde vleugel, waar hij na de eerste vrije trainingen erg tevreden over was. Volgens Hamilton heeft Mercedes in de afgelopen jaren niet zó dicht op de koplopers gezeten.

Het dominante team tussen 2014 en 2020 is het sinds de regelwijziging helemaal kwijt. In 2021 kon Lewis Hamilton nog lang met Verstappen strijden om het kampioenschap, maar een jaar later stortte het Duitse team compleet in. Het heeft een aantal jaar geduurd om daarvan te herstellen, maar inmiddels lijkt de weg naar boven ingezet. Al zijn de resultaten dit seizoen nog niet om over naar huis te schrijven, moeten Hamilton en Russell toegeven dat de auto in de laatste jaren niet zo goed heeft gevoelt als nu.

Zeker na de vrije trainingen in Montreal waren Russell en Hamilton tevreden over de W15. Waar Max Verstappen juist meer en meer klaagt over zijn bolide, krijgen de Mercedes-coureurs het gevoel dat hun auto richting die van de Red Bull kruipt. De recente update heeft daaraan meegeholpen en zowel Russell als Hamilton voelt zich nu helemaal thuis in de Mercedes-bolide. Dat laten de heren weten na de trainingen in Canada.

"Ik had vandaag vertrouwen in de auto en voelde me de hele dag op mijn gemak," begint Russell in Montreal. Als de jonge Brit gevraagd wordt of Mercedes, na deze updates, standaard mee kan gaan doen om de overwinningen, zegt hij: "Ja, dat zit er dicht tegenaan."

Lewis Hamilton

Ook teamgenoot Lewis Hamilton was euforisch. De zevenvoudig wereldkampioen is jarenlang niet zó blij geweest om in een Mercedes plaats te nemen. Ook hij denkt dat een overwinning niet ver verwijderd meer is, aangezien de auto steeds beter en beter wordt.

"De auto voelde de hele tijd sterk aan en ik kon niet eens mijn snelste ronde afmaken. Dit is een van de beste circuits waar we rijden, ik voelde me er echt op mijn gemak. Ik heb het gevoel dat ik in gevechtsstemming ben, ik heb het gevoel dat de auto reageert op mijn input en ik voel me echt zelfverzekerd. Ik heb het gevoel dat we dit weekend dichter bij het front zitten."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties