F1 Nieuws

Verkast Adrian Newey naar achterblijver? 'Als de teambaas dat zegt...'

Verkast Adrian Newey naar achterblijver? 'Als de teambaas dat zegt...'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Verkast Adrian Newey naar achterblijver? 'Als de teambaas dat zegt...'

Verkast Adrian Newey naar achterblijver? 'Als de teambaas dat zegt...'
Red Bull Content Pool

Voormalig Haas-teambaas en huidig analist bij Sky Sports Deutschland, Guenther Steiner, heeft in de The Red Flags Podcast zijn zegje gedaan over de F1-toekomstplannen van Adrian Newey. Ook liet Steiner zich uit over alle geruchten die er rondom Newey spelen.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Miami maakte Newey bekend dat hij Red Bull na een dienstverband van maar liefst negentien jaar zal gaan verlaten in het eerste kwartaal van 2025. In zijn vertrekstatement vertelde Newey dat de tijd rijp was om zich te gaan focussen op "nieuwe uitdagingen".

Wat die nieuwe uitdagingen precies zijn, is vooralsnog niet bekend. Wel wordt Newey veel in verband gebracht met een overstap naar het team van Ferrari, al lijken Duitse media er nu weer van overtuigd dat Ferrari niet meer in aanmerking komt voor de handtekening van Newey...

Newey naar Williams?

Naast Ferrari is Newey ook in verband gebracht met een overstap naar het team van Williams, Aston Martin, Mercedes en McLaren. Over het eerstgenoemde team begint Steiner zijn 'Newey-betoog' in de podcast.

"Een paar weken geleden ging Adrian Newey erheen. Daar hoor ik niets meer over. Ik denk niet dat het geruchten zijn. James. [Vowles, Williams-teambaas] heeft het openlijk gezegd. Het is geen gerucht. Als de teambaas zegt dat hij met Adrian praat, dan pikt de pers dat natuurlijk op. Daar is de pers voor. Als iemand [iets] zegt, dan moet je dat [melden]", trapte Steiner af in zijn eigen podcast.

'Wishful thinking'

Maar de voormalig F1-teambaas ziet Newey persoonlijk niet verkassen naar het team van Williams. "Natuurlijk weet ik niet of het serieus is of niet, ik zou zeggen dat het een beetje wishful thinking is. Het is duidelijk dat hij met mensen gaat praten - dat is wat je moet doen, je zou moeten praten - maar voordat je het zegt, moet je een beetje zekerder zijn dat het gaat gebeuren", gaat de Sky-analist verder.

"Als Toto [Wolff[ of Fred [Vasseur] de hele dag zouden zeggen met wie ze praten, dan zouden wij zoiets hebben van: Wow, volgend jaar heeft Ferrari een nieuw gebouw nodig voor alle mensen die ze gesproken hebben. Het is ook een beetje namedropping: 'We krijgen Adrian Newey hier'", voegt Steiner toe.

Mogelijkheden Newey

Echter, mogelijk ziet Newey wél heil in een transfer naar Williams. "Wil Adrian echt naar Williams? Ik weet het niet. Misschien wil hij wel, maar Adrian heeft veel mogelijkheden daarbuiten", begint Steiner.

"Hij kan kiezen waar hij heen wil. Ik weet niet waarom hij voor Williams zou kiezen, maar misschien weet hij het. Misschien bieden ze hem iets wat iemand anders hem niet kan bieden, misschien krijgt hij de helft van het team (om te bezitten)", aldus de voormalig teambaas van Haas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties