F1 Nieuws

Viaplay-analist schrikt van snelheid Max Verstappen in Imola: 'Pérez was sneller'

Viaplay-analist schrikt van snelheid Max Verstappen in Imola: 'Pérez was sneller'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Viaplay-analist schrikt van snelheid Max Verstappen in Imola: 'Pérez was sneller'

Viaplay-analist schrikt van snelheid Max Verstappen in Imola: 'Pérez was sneller'
Red Bull Content Pool

Ho-Pin Tung, de 41-jarige coureur die regelmatig aanschuift bij Viaplay, zag een opvallende vorm bij Verstappen in het laatste gedeelte van Imola. Ondanks dat de Nederlander naar zijn derde overwinning op rij wist te rijden op het circuit van Emilia-Romagna, was zijn pace tijdens de laatste stint 'ongewoon langzaam', zo zegt de analist.

Verstappen moest in Miami al een zeldzame nederlaag slikken, toen de harde band niet in de juiste window gereden kon worden. In Imola deed zich hetzelfde verhaal voor, want voordat de Nederlander naar binnen ging voor het hardste profiel werd er een zakelijke race gereden op de mediumband.

Ondanks de wederkerende ellende met de balans wist Verstappen de MCL38 van Lando Norris op gepaste afstand te houden en boekte zo zijn vijfde overwinning van dit kalenderjaar.

Verstappen ging steeds trager

Maar Ho-Pin Tung zag dat er meer aan de hand was. In de slotfase observeerde hij tot zijn verbazing een langzamer wordende Nederlander. "Verstappen ging steeds trager op die harde band. Dan doel ik niet precies op de grip en de rondetijd, maar ook qua motorvermogen ging het langzaam. En dat niet alleen tegenover Norris, maar ook ten opzichte van zijn Mexicaanse teamgenoot", begint Tung.

"Bij het aanremmen van de Villeneuve-bocht reed Verstappen maar liefst acht kilometer langzamer dan Pérez. Bij Piratella was het een vergelijkbaar probleem, daar reed hij zeven kilometer per uur langzamer. Verstappen zat aan het einde ook te klagen over zijn batterij, dus misschien dat er wellicht iets kapot was aan zijn ERS, dat zou mij niks verbazen", vervolgt de analist.

Tung onder de indruk

De analist geeft aan dat de prestatie van Verstappen de complimenten verdient. "Maar dit maakt het eigenlijk alleen maar meer indrukwekkend dat hij gewonnen heeft, ook al is Imola natuurlijk wel een circuit waar het moeilijk is om in te halen. Het wordt interessant om te zien hoe Red Bull het upgradepakket gaat optimaliseren. Bij Ferrari en McLaren hebben we al hele goede upgrades gezien. In Miami zat er al verbetering in maar in Imola kwam het al helemaal tot zijn recht. Dit kan bij het team van Red Bull Racing de aankomende races ook gebeuren", sluit Tung af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties