F1 Nieuws

Max Verstappen en Christian Horner spreken elkaar tegen over Red Bull-kansen in Monaco

Max Verstappen en Christian Horner spreken elkaar tegen over Red Bull-kansen in Monaco
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen en Christian Horner spreken elkaar tegen over Red Bull-kansen in Monaco

Max Verstappen en Christian Horner spreken elkaar tegen over Red Bull-kansen in Monaco
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft laten weten wat zijn team nodig heeft om de Grand Prix van Monaco als beste team af te sluiten. Ook Max Verstappen heeft vooruitgeblikt op de magische race in het prinsdom.

Aankomend weekend staat de iconische Grand Prix van Monaco op het programma. Voor de nieuwe kijkers wellicht geen spektakelstuk, er wordt immers maar weinig ingehaald in het prinsdom vanwege het smalle circuit en de lagesnelheidsbochten, maar voor de rijders is het een van dé races die je als Formule 1-coureur zijnde wil winnen.

De GP van Monaco maakt namelijk onderdeel uit van de befaamde 'Tripe Crown of Motorsport', een motorsportprestatie die bestaat uit een overwinning in de straten van Monaco, een overwinning tijdens de Indy 500 (die op dezelfde dag wordt verreden als de GP van Monaco) en een overwinning tijdens de 24 Uur van Le Mans. Tot op heden is het enkel tweevoudig Formule 1-kampioen Graham Hill gelukt om alle drie de races te winnen in zijn autosportcarrière.

Uniek Monaco

Er is dus genoeg te doen om de Grand Prix van Monaco, ziet ook Horner. "Monaco is een unieke plaats. Je moet er een auto hebben waarin je vertrouwen hebt, maar je moet er ook een coureur hebben die het vertrouwen heeft om dicht langs de muren te rijden. Historisch gezien is het een race waarin we als team zijnde goed hebben gepresteerd. Hopelijk kunnen we die vorm meenemen naar de race van dit weekend", aldus de Red Bull-teambaas. Volgens Horner maakt zijn formatie dus kans op de overwinning.

Verstappen is sceptisch

Gezien de vorm van McLaren in Miami en Imola is het afwachten hoe het team uit Woking zich zal verhouden tot de grote favoriet, Red Bull. Verstappen won de race immers al twee keer en lijkt ook aankomend weekend de beste papieren in handen te hebben. De RB20 heeft zich namelijk enorm verbeterd ten opzichte van de RB19 als het gaat om de snelheid in de langzamere bochten, iets waar Monaco vol mee zit.

Echter, volgens Verstappen in de race in Monaco met geen enkel ander circuit te vergelijken en kan het dus zomaar zijn dat er een ander team komt bovendrijven als snelste equipe.

"Monaco is een hele andere baan (dan Imola, red.). Het zal zeker weer dichtbij elkaar liggen, maar in veel opzichten is het een op zichzelf staande race. Het is er altijd heel hectisch en de kwalificatie moet perfect verlopen. Daarnaast is het altijd moeilijk om de banden aan de praat te krijgen", aldus Verstappen, die een heel stuk minder optimistisch is dan Horner over de kansen van Red Bull in Monaco.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties