F1 Nieuws

Video: Jos Verstappen ziet Belgisch rallyavontuur eindigen in de greppel

Video: Jos Verstappen ziet Belgisch rallyavontuur eindigen in de greppel
F1 Nieuws

Video: Jos Verstappen ziet Belgisch rallyavontuur eindigen in de greppel

Video: Jos Verstappen ziet Belgisch rallyavontuur eindigen in de greppel

Voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen is tijdens de Sezoensrally gestrand in de greppel. De Nederlander was snel onderweg en leek af te stevenen op een podiumplaats, maar zag zijn rallyavontuur eindigen in een geul langs de weg.

De Sezoensrally maakt onderdeel uit van het Belgian Rally Championship (BRC) en werd afgelopen weekend verreden in en rondom de Belgische plaats Bocholt. Samen met copiloot Renaud Jamoul werkte Verstappen senior in totaal vier proeven af, althans dat was de planning.

Verstappen en Jamoul schoten namelijk rechtdoor in een redelijk snel gedeelte van het Belgische parcours tijdens de laatste proef van het rally-evenement.

Verstappen geeft tekst en uitleg

Op Verstappen.com vertelde Verstappen senior zelf het een en ander over zijn rally-avontuur in Bocholt.

“Het was moeilijk, je weet niet waar het glad is. Vooral het eerste gedeelte was heel glad, dus ik heb een beetje op safe gereden. Ik wil de eerste omloop goed doorkomen en dan pushen", begint Verstappen zijn verhaal op de officiële website van de Verstappens.

“Het gaat lastig, het komt er niet echt uit. Het is niet dat we het niet proberen, maar het gaat ook om het vertrouwen dat je hebt en het risico dat je wil nemen. Op de één of andere manier lukt het nog niet echt, dus we gaan kijken wat we daaraan kunnen doen", gaat de Nederlander verder.

"We gaan overleggen met de engineers om te kijken wat we aan de afstelling kunnen verbeteren en misschien iets meer risico nemen, iets harder pushen. Het is niet gemakkelijk. Ik heb hier vorig jaar ook gereden, dus ik ken de stages, maar die liggen er nu anders bij en dat is bij elke omloop weer anders.”

Crash in beeld

Dat "meer risico nemen" en "harder pushen" resulteerde uiteindelijk in een crash in de greppel. Verstappen senior en copiloot Jamoul waren beiden in orde, maar de Skoda-bolide van Verstappen was niet meer weg te krijgen uit de diepe greppel en dus was het einde rally voor de voormalig Arrows-coureur.

Bekijk hieronder beelden van Verstappens crash in Bocholt:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties