F1 Nieuws

Voormalig F1-wereldkampioen weet reden voor vertrek Hamilton: 'Er is iets mis binnen Mercedes'

Voormalig F1-wereldkampioen weet reden voor vertrek Hamilton: 'Er is iets mis binnen Mercedes'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Voormalig F1-wereldkampioen weet reden voor vertrek Hamilton: 'Er is iets mis binnen Mercedes'

Voormalig F1-wereldkampioen weet reden voor vertrek Hamilton: 'Er is iets mis binnen Mercedes'
Mercedes F1 Media

Jacques Villeneuve, de 1997 Formule 1-wereldkampioen, heeft zich uitgelaten over de aankomende transfer van Lewis Hamilton. In 2025 zal de Brit uitkomen voor Ferrari, nadat hij twaalf jaar voor Mercedes zal hebben gereden. Maar wat is de reden voor het vertrek van de zevenvoudig wereldkampioen bij zijn huidige team?

Voor Villeneuve is het duidelijk: er is iets goed mis binnen Mercedes. De laatste jaren verlaten een hoop ingenieurs het team uit Brackley voor een avontuur bij Red Bull Racing, Ferrari, Aston Martin of McLaren en nu loopt ook de meest succesvolle coureur aller tijden de deur uit. Volgens de Canadees heeft het te maken met het feit dat Mercedes al twee jaar geen competitieve auto heeft weten te bouwen en het vertrouwen er ook niet is dat dat in de toekomst gaat veranderen.

Al sinds de start van de nieuwe reglementen loopt Mercedes achter de feiten aan en daardoor staat Hamilton al sinds 5 december 2021 droog. Villeneuve meent dat dit de reden is voor het vertrek van Hamilton, aangezien de Brit niet meer het geloof heeft dat het team op korte termijn de weg omhoog weet te vinden.

"Er is iets mis binnen Mercedes. Lewis gelooft niet meer in de ingenieurs en hij gelooft niet meer in Toto. Terwijl het team, na alle ruimte en vrijheid die het hem heeft gegeven, zo'n afscheid niet had verwacht. Mercedes heeft het imago van Hamilton gecreëerd. Ze dachten dat hij levenslang zou blijven, zelfs als ambassadeur", begint Villeneuve bij Gazzetta dello Sport.

"Het gevoel is dat Mercedes iets mist en ik denk niet dat het zich in twee jaar zal herstellen. Lewis heeft dus gelijk om naar Ferrari te gaan, waar als hij wint het fantastisch zal zijn, het zal het best mogelijke zijn, vooral op een moment in de geschiedenis dat het team al zo lang niet meer heeft gewonnen."

Beter in een Ferrari niet winnen dan in een Mercedes

Volgens Villeneuve is de keuze van Hamilton heel goed te begrijpen. De kans is aanwezig dat hij bij Ferrari ook geen races en titels wint, omdat niks zeker is in de Formule 1. Maar als dat het geval is, zal zijn imago in ieder geval een flinke boost hebben gekregen. Of je niet wint in een Ferrari of niet wint in een Mercedes is in Formule 1-land een wereld van verschil.

"Als hij niet wint, zal het in ieder geval een imagoboost zijn. Beter niet winnen met Ferrari dan niet winnen met Mercedes. Als we de Lewis van de grote dagen herontdekken, zal hij formidabel zijn, ook omdat hij niets te verliezen heeft. En in stijl finishen met Ferrari is het mooiste wat er is."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties