F1 Nieuws

Voormalig Formule 1-coureur vernietigend voor 'domme' en 'blinde' Sergio Pérez

Voormalig Formule 1-coureur vernietigend voor 'domme' en 'blinde' Sergio Pérez
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Voormalig Formule 1-coureur vernietigend voor 'domme' en 'blinde' Sergio Pérez

Voormalig Formule 1-coureur vernietigend voor 'domme' en 'blinde' Sergio Pérez
Red Bull Content Pool

Het is voor Hans Joachim Stuck al een tijdje duidelijk: Sergio Pérez moet de deur gewezen worden door Red Bull Racing. De Mexicaan presteert al maanden niet meer en hij heeft inmiddels al een enorm gat naar Max Verstappen in het kampioenschap.

Voor Pérez is het een pijnlijke statistiek, voor Max Verstappen geweldig. De drievoudig Formule 1-wereldkampioen heeft meer punten voorsprong op Pérez dan zijn teamgenoot überhaupt punten gescoord heeft dit seizoen. Het laat zien hoe sterk Verstappen dit jaar is geweest, maar toont ook direct aan dat Pérez ver ondermaats gepresteerd heeft.

Stuck, die zelf 74 maal heeft mogen starten in de Formule 1 en daarnaast tweemaal de 24 uur van Le Mans wist te winnen, is al langer van mening dat Pérez weggestuurd moet worden door Red Bull Racing. Maar tijdens de Grand Prix van Brazilië werd zijn gevoel nogmaals bevestigd. Er is voor Pérez geen plek meer bij het Oostenrijkse team.

Pérez VS Alonso

In Brazilië werd Pérez namelijk geschoold door Fernando Alonso, die in een langzamere auto de Mexicaan achter zich wist te houden. Het was een ware masterclass van de Aston Martin-coureur, maar het liet ook zien dat Pérez gewoonweg tekort komt. Hij had in een veel snellere auto er aan voorbij moeten komen, maar dat lukte hem niet.

Volgens Stuck is dit bewijs dat Pérez moet vertrekken. Dat laat hij op een zeer duidelijke en vernietigende wijze weten aan de Duitse tak van Eurosport.

"Er is een geweldig actueel voorbeeld, dat ik helemaal niet begrijp. Ik zou er gek van kunnen worden. Sergio Pérez zat Fernando Alonso achterna in Brazilië - en had niet door dat Alonso een veel snellere lijn nam op het lange rechte stuk. Ik moet zeggen: Is hij dom? Is hij blind? Met al zijn vaardigheden... maar hij is het geld niet waard", is Stuck hard.

Alonso naar Red Bull

Het zou volgens Stuck geweldig zijn als Pérez zijn stoeltje kwijt zou raken bij Red Bull Racing. Simpelweg omdat hij dit stoeltje niet verdient. Fernando Alonso zou dan de ideale vervanger zijn, meent de Duitser.

"Je kunt alleen maar hopen dat iemand anders in de Red Bull komt. Ik zou Alonso graag in de Red Bull zien. En de geruchten zijn er. Hij ontkent ze volledig, maar misschien zit er een achtergrond achter."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties