F1 Nieuws

Sergio Pérez vindt dat 'veel coureurs' kunnen leren van zijn gevecht in Brazilië

Sergio Pérez vindt dat 'veel coureurs' kunnen leren van zijn gevecht in Brazilië
BSR Agency
F1 Nieuws

Sergio Pérez vindt dat 'veel coureurs' kunnen leren van zijn gevecht in Brazilië

Sergio Pérez vindt dat 'veel coureurs' kunnen leren van zijn gevecht in Brazilië
BSR Agency

Volgens Sergio Pérez moeten een aantal coureurs maar eens goed kijken naar het gevecht tussen hemzelf en Fernando Alonso, tijdens de slotfase van de Grand Prix van Brazilië. Alonso en Pérez reden rondenlang binnen een seconde van elkaar en passeerden uiteindelijk de finishlijn met 0.053 seconde verschil tussen beiden.

Het was Alonso die uiteindelijk aan het langste eind trok, maar voor Pérez was het al lang mooi dat hij op deze manier kon vechten met de tweevoudig wereldkampioen en aan de wereld kon tonen hoe een Formule 1-duel eruit hoort te zien.

Na de race op het Autódromo José Carlos Pace laat Checo aan Sky Sports weten dat veel coureurs kunnen leren van het gevecht tussen hem en Alonso, aangezien de heren elkaar niet raakten en eerlijk met elkaar omgingen. Dat gebeurt niet altijd in de Formule 1, waardoor de rivalen van Pérez maar eens een les moeten leren van dit duel.

"Het was een intense strijd! We hebben alles geprobeerd. Helaas is het ons niet gelukt, maar [het podium] was welverdiend voor Fernando. We hadden een geweldig gevecht, heel eerlijk, tot het uiterste. Dit is iets waar veel coureurs van kunnen leren!"

"De manier waarop we vandaag vochten, was hoe het moet. Ik sta nu aan de verkeerde kant, omdat ik uiteindelijk heb verloren, maar dat is prima, want het was een geweldig gevecht", aldus Pérez over de strijd met Alonso in Brazilië.

Kritiek op Pérez

Dat Pérez vindt dat veel coureurs kunnen leren van zijn gevecht met Alonso is een beetje hypocriet van de Mexicaan. In de afgelopen races heeft juist hij veel kritiek gekregen voor zijn manier van racen, waarbij hij in Japan een onschuldige Kevin Magnussen van de baan tikte en in Mexico de voorvleugel van Charles Leclerc raakte bij een inhaalpoging.

Mede door deze onhandige acties is er veel kritiek op Pérez gekomen en eisen mensen zelfs dat hij zijn stoeltje bij Red Bull Racing kwijtraakt. Maar volgens Checo heeft hij de criticasters nu laten zien dat dat nergens op slaat. Zijn snelheid is meer dan goed genoeg!

"We hebben de afgelopen races gezien dat het tempo er was, dat we echt sterk waren. Om een of andere reden hebben we telkens het gewenste eindresultaat niet weten te behalen, maar ik weet dat het slechts een kwestie van tijd is voor dat wel lukt."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties