F1 Nieuws

Voormalig teambaas maakt gehakt van 'arrogante' Toto Wolff

Voormalig teambaas maakt gehakt van 'arrogante' Toto Wolff
BSR Agency
F1 Nieuws

Voormalig teambaas maakt gehakt van 'arrogante' Toto Wolff

Voormalig teambaas maakt gehakt van 'arrogante' Toto Wolff
BSR Agency

Voormalig Jordan-teambaas Eddie Jordan heeft zich tijdens de Formula For Success-podcast uitgesproken over sommige uitspraken van Mercedes-teambaas Toto Wolff. De Oostenrijkse oud-coureur gaf zijn engineers de schuld van de mindere vorm van Mercedes, maar volgens Jordan was dat niet juist.

Mercedes was niet zichzelf in 2022. Het nieuwe 'zero pod'-concept zorgde namelijk niet voor de gewenste resultaten en Mercedes bevond zichzelf vaak buiten het podium. Er werd zelfs even buiten de punten gereden door de Duitse formatie. Voor afgelopen seizoen besloot Mercedes echter op dezelfde voet verder te gaan, maar opnieuw wierp het concept niet zijn vruchten af.

Tijdens het raceweekend in Monaco besloot Mercedes het daarom over een andere boeg te gooien door mét sidepods te gaan rijden. Al gelijk was er verbetering te zien. Komend seizoen hoopt Mercedes dan ook op een titelgevecht met Max Verstappen en Red Bull Racing, aangezien de W15 meer richting het Red Bull-concept zal gaan op aerodynamisch vlak.

"Vleugje arrogantie"

Terugblikkend op de moeilijke periode van Mercedes in 2022 en 2023 geeft Jordan aan dat hij allerminst te spreken is over de uitspraken van teambaas Wolff. De Oostenrijkse oud-coureur gaf namelijk niet zichzelf, maar zijn engineers de schuld voor de mindere vorm van Mercedes. Een fout iets, zo is Jordan van mening. Volgens de Ier moet een teambaas namelijk altijd de volledige verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in een Formule 1-team staat te gebeuren.

"Ik denk dat er aan het begin een vleugje arrogantie te zien was. Ik ben blij dat hij daarvan is teruggekomen, omdat ik allerlei vragen kreeg toen hij (Wolff, red.) zei dat zijn engineers het niet bij het juiste eind hadden. Ik zei toen 'luister, jij bent de CEO van het bedrijf, jij bent uiteindelijk verantwoordelijk.' Jij hebt dat verkeerd gezien. Je had naar mijn mening moeten zeggen dat jullie het als team verkeerd hadden gezien", aldus Jordan.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties