Formule 1 presenteert lijst met snelste F1-coureurs aller tijden: Max Verstappen vierde!

Red Bull Content Pool

Formule 1 en AWS (Amazon Web Services) hebben doormiddel van data tussen 1983 en 2020 bepaald wie de snelste Formule 1-coureur aller tijden is. Hierbij zijn meerdere computerprogramma’s gebruikt, waarin de kwalificatiesnelheid van de coureurs werden geanalyseerd. 

Hieruit kwam Ayrton Senna als snelste Formule 1-coureur aller tijden naar boven. De legendarische Braziliaan, die in 1994 kwam te overlijden, wordt door vele fans al gezien als beste rijder in de geschiedenis van de Formule 1.

Na Senna staat Michael Schumacher in de lijst, die over een heel rondje in dezelfde auto 0.114 seconde langzamer zou zijn dan Senna. Lewis Hamilton is terug te vinden op de derde plek, met een achterstand van 0.275 seconde per ronde op Senna.

Max Verstappen

Volgens de vele computersimulaties en advies van Formule 1-experts, is Max Verstappen de vierde snelste F1-coureur aller tijden. Dat terwijl de Nederlander pas 22 jaar oud is. Volgens de berekeningen zou Verstappen op dit moment 0.280 seconde per ronde langzamer zijn dan Ayrton Senna. 

Max heeft natuurlijk nog jaren om flink te groeien, maar hij staat nu al voor namen als Fernando Alonso, Sebastian Vettel en Nico Rosberg. De volledige top tien is hieronder te zien!

Net binnen