John Watson geeft Lewis Hamilton een schop na: ‘Wat een sneue bedoeling’

Lewis Hamilton zou woensdagmiddag eigenlijk van de partij moeten zijn bij de persconferentie voor de Grand Prix van Monaco, maar hij werd vervangen door Valtteri Bottas. Reden: Lewis had het te zwaar met het verlies van zijn vriend Niki Lauda.

In de nacht van maandag op dinsdag is Lauda, drievoudig F1-wereldkampioen, in het bijzijn van zijn familie tijdens zijn slaap overleden. Een grote schok voor Lewis, die nota bene door Niki naar Mercedes is gehaald.

Hamilton zag de Oostenrijker als een echte vriend en de twee hadden een sterke band. Het was voor de Brit daarom te zwaar om tijdens de persconferentie aanwezig te zijn. Hierop volgde een storm van kritiek, aangevoerd door voormalig teamgenoot van Lauda, John Watson.

De 73-jarige Noord-Ier liet tegenover de Daily Mail weten wat hij van de actie van Lewis vond: “Het was een sneue bedoeling. Hoe ga je dit verantwoorden als Lewis zijnde? Het zal best dat hij goede vrienden was met Niki, maar dan kan je toch wel vertellen wat voor persoon het was”, oordeelt Watson vanaf een afstand.

Watson, die Max Verstappen vorig jaar nog ‘een monster’ noemde, is nu helemaal klaar met Hamilton. Volgens hem heeft Lewis op deze manier niet genoeg respect voor Niki getoond: “Hij had gewoon aanwezig moeten zijn, om zo respect te tonen aan Niki. Het is gewoon sneu dat je als man zo overstuur bent dat je niet eens over iemand kan praten”, sloot Watson af…

Net binnen