Jos Verstappen over de teamgenoot van Max: ‘Ik heb dezelfde voorkeur’

Red Bull Content Pool

Maandagavond was Jos Verstappen te gast bij Peptalk, het praatprogramma op Ziggo Sport. De Nederlander sprak hier onder andere over de huidige situatie rondom Alex Albon, die niet goed presteert in het tweede zitje van Red Bull.

Sinds het vertrek van Daniel Ricciardo bij Red Bull, lijkt het stoeltje naast Max Verstappen een vloek te hebben. Pierre Gasly en Alex Albon hebben beide geprobeerd om Verstappen bij te staan in de strijd met Mercedes, maar beide heren is het niet gelukt. Gasly werd vervangen door Albon en de Thai lijkt nu weer vervangen te gaan worden.

Helmut Marko heeft aangegeven dat Albon tot en met Abu Dhabi de kans krijgt om zich te revancheren, maar volgens Jos Verstappen is zijn kans eigenlijk al verkeken. Hij wil het liefst Nico Hülkenberg naast zijn zoon hebben.

“Het gaat op dit moment niet goed genoeg, dat zag je ook weer in Imola. Max heeft gewoon een sterke teamgenoot nodig, dan hadden ze tactisch ook iets kunnen proberen bij Hamilton”, aldus Verstappen sr.

Hamilton kon op Imola gratis doorrijden, omdat Albon aan het stuntelen was op plek 8, terwijl de Thai eigenlijk vlak achter de Brit had moeten zitten. We weten inmiddels dat Max graag heeft dat Hülkenberg komt en Jos is het eens met die keuze. “Ik heb dezelfde voorkeur als Max”, lacht de Limburger.

Net binnen