Max Verstappen nam voorzorgsmaatregelen om deze winter geen corona te krijgen

Red Bull Content Pool

Het nieuwe Formule 1-seizoen begint over een twee weken, als de nieuwe bolides gaan testen tijdens de wintertests in Bahrein. Gedurende de winterstop hebben er die coureurs positief getest op het coronavirus: Charles Leclerc, Lando Norris en Pierre Gasly.

Deze drie rijders hadden iets gemeen: ze zijn alle drie in Dubai geweest. Dubai heeft namelijk minder strenge corona-maatregelen dan in veel andere landen, waardoor het nu een populaire vakantiebestemming is.

Max Verstappen is op vakantie geweest naar Brazilië, waar het virus ook erg actief is, maar is gelukkig niet besmet geraakt. Volgens de Nederlander heeft hij daar ook extra maatregelen voor genomen.

“Als je het krijgt, krijg je het. Daar is niet veel aan te doen. Maar ik ben bijvoorbeeld niet naar Dubai gegaan, ik heb feestjes gemeden en ben bij dezelfde mensen gebleven”, aldus Max.

Verstappen zegt overigens niet dat Leclerc, Norris en Gasly de besmetting aan zichzelf te danken hebben: “Het kan gebeuren bij de mensen die super voorzichtig leven”, zo besluit de Red Bull-coureur.