Max Verstappen: ‘Voel momenteel nog geen druk om wereldkampioen te worden’

Max Verstappen was te gast bij peptalk en keek daar alvast vooruit naar het seizoen van 2020. Het ziet er veelbelovend uit voor de Nederlander en zijn Red Bull. Max zal volgend jaar echt willen vechten voor de wereldtitel, maar veel druk voelt hij nog niet.

Verstappen stelt dat als je weet dat je een goede auto hebt, de druk vanzelf komt. “Ik voel op dit moment geen druk om wereldkampioen te worden. Die zal er later wel zijn als we met een goede auto beginnen. Als team weet je dat je wilt winnen en op dit moment zijn we gefocust om in die positie te komen. Als je gedurende het seizoen meedoet voor de overwinningen, dan komt de druk vanzelf.”

Red Bull was vooral na de zomerstop een groter gevaar tegenover Ferrari en Mercedes, maar toch is het niet goed genoeg. “De motor was ten opzichte van Mercedes aan het einde van het seizoen gewoon goed. Ferrari springt er wel een beetje bovenuit, zij hebben een hele goede motor. Wij moeten ook aan de auto zelf werken, zeker tegenover Mercedes.”

“We zijn erg dichtbij onze concurrenten, maar niet dichtbij genoeg. We zijn hard bezig om het gat te dichten, maar dat is niet zo makkelijk, anders was het allang gebeurd. Ik heb er in ieder geval wel vertrouwen in.” Aldus Max Verstappen.

De Limburger blikt ook alvast vooruit naar 2020. “We moeten ervoor zorgen dat we vanaf de eerste wedstrijd mee kunnen doen. Er zijn altijd wel dingetjes die beter kunnen, maar ik dat het nu meer op ervaring aankomt dan pure snelheid.”

Net binnen