Pierre Gasly ontroerd na mooie woorden van Hamilton: ‘Lewis is speciaal’

Mercedes F1 Media

Pierre Gasly krijgt ontzettend veel felicitaties na zijn eerste overwinning in de Formule 1, maar de woorden van Lewis Hamilton doen hem het meest. Gasly heeft altijd al opgekeken naar de Mercedes-coureur.

Lewis Hamilton was erg te spreken van de prestatie van de racewinnaar Pierre Gasly. Na de race zei hij onder andere: “Het is niet gemakkelijk om je zelfvertrouwen terug te winnen, nadat je in mijn ogen niet eerlijk bent behandeld door Red Bull. Ik ben hier echt van onder de indruk, hij verdient dit succes.”

Deze woorden komen duidelijk aan bij Pierre, hij zag Hamilton altijd al als zijn held. In gesprek met ESPN vertelt de Fransman hoeveel Lewis voor hem betekent. 

“Het ontroerde mij toen ik de woorden van Lewis hoorde. Het voelt zo raar, want toen ik 10 jaar was keek ik altijd op tegen hem en nu racen we gewoon samen. Hij is in mijn ogen een speciaal persoon. Als je dan dit krijgt te horen van een zesvoudig wereldkampioen, bijna zeven, is dat nogal bijzonder”, aldus de Alpha Tauri-coureur.

Pierre en Lewis hebben de laatste tijd een goede band. “Ik heb Lewis twee jaar geleden wat beter leren kennen. We hebben dit hele weekend geappt, omdat ik hem om advies wilde vragen over andere dingen. Hij is altijd aardig en heel open tegen mij, hij probeert altijd te helpen.”

Net binnen