Plooij ziet Hülkenberg niet bij Red Bull: ‘Dan kapt Mateschitz ermee’

Red Bull Content Pool

Ziggo Sport-reporter Jack Plooij heeft in de Grand Prix Radio-podcast ‘F1 aan Tafel’ gesproken over het mogelijke rijdersduo van Verstappen-Hülkenberg bij Red Bull Racing. Christian Horner liet een aantal weken geleden weten dat de Duitser op de radar stond van Red Bull.

Volgens Plooij is er geen mogelijkheid dat Nico naar Red Bull komt, in 2021. De Amsterdammer weet namelijk dat zowel Helmut Marko als Dietrich Mateschitz (eigenaar van Red Bull) erg veel geven om de jeugdige talenten in de Red Bull Junior Pool.

In de Formule 2 is Red Bull-talent Yuki Tsunoda snel naam voor zichzelf aan het maken. De Japanner, die ook in het Honda Junior Team zit, maakt grote kans om volgend jaar bij Alpha Tauri te rijden. Uiteindelijk moet hij de beoogde teamgenoot van Max worden.

Daarom zal Red Bull niet voor Hülkenberg gaan, zo weet Plooij: “Marko wil altijd zo lang mogelijk vasthouden aan zijn talenten. Als hij Nico dan een stoeltje geeft, kapt Mateschitz gelijk met het opleidingsprogramma. Dat gaat Marko dus nooit doen”, aldus de Ziggo-reporter.

Net binnen