Steiner bevestigt: ‘Mazepin op shortlist; kans klein dat Magnussen en Grosjean blijven’

Haas F1 Team

Voorafgaand aan de Grand Prix van de Eifel kwam Jack Plooij al met het nieuws dat de deal tussen Mazepin en Haas zo goed als rond zou zijn. Teambaas Günther Steiner bevestigd dat de Formule 2-coureur in ieder geval op de shortlist staat.

De toekomst van zowel Kevin Magnussen als die van Romain Grosjean lijken onzeker. Steiner laat in een interview met Motorsport-total.com namelijk weten dat de coureurs waarschijnlijk niet lang bij Haas zullen blijven.

“Ik hoop dat Romain en Kevin al met andere teams in gesprek zijn”, begint Steiner. “De kans dat ze bij Haas blijven is namelijk niet zo groot. Ik zou daarom zeker niet boos worden als ze rondkijken bij andere teams. Wij zijn al druk bezig met 2021, dus dat moeten zij ook doen”, aldus de Haas-teambaas.

In principe heeft Haas dus nog twee stoeltjes over voor 2021. Eén zitje daarvan zal naar alle waarschijnlijkheid naar Nikita Mazepin gaan. Günther geeft namelijk toe dat de jonge coureur op de shortlist staat bij het team.

Haas hoeft zich geen zorgen te maken over coureurs, want ze hebben genoeg opties. “Er zijn veel Formule 2-talenten om uit te kiezen. Mazepin is daar zeker één van, hij rijdt vlak achter de top en wint races. Hij staat daarom zeker op de lijst”, aldus Steiner.

Een tijdje terug heeft de teambaas zelfs nog wat gedronken met de vader van Nikita. Mazepin zou voor veel sponsoren zorgen, en dat komt natuurlijk goed uit voor het team van Haas. Echter lijken ze geen haast te hebben om een keuze te maken over hun line-up.

Net binnen