Toto Wolff snapt niets van kritiek op Lewis Hamilton: ‘Kampioen word je niet zomaar’

Mercedes F1 Media

Lewis Hamilton kreeg, nadat hij het record van Michael Schumacher evenaarde, ontzettend veel kritiek over zich heen. Volgens critici zou Hamilton alleen maar winnen, omdat hij in een Mercedes rijdt. Toto Wolff begrijpt daar niets van en haalt uit. 

Afgelopen weekend won Lewis Hamilton zijn 91e Grand Prix, hiermee staat hij gelijk aan het record van Formule 1-legende Michael Schumacher. Dit is een nieuwe mijlpaal in de carrière van de regerend wereldkampioen en dat werd dan ook goed gevierd in Duitsland. Toch waren er een boel mensen die het er niet mee eens waren.

De Mercedes-coureur kreeg na afloop van de Grand Prix van de Eifel bakken kritiek over zich heen, en daar begrijpt Toto Wolff niets van. “Ik heb het gelezen en naar mijn mening dat dat vrij onterecht”, begint Wolff tegenover Autosport.

“Het winnen van races en kampioenschappen doe je in deze sport altijd als team, maar je moet jezelf wel in de positie brengen dat je in de beste auto rijdt”, vervolgt de Mercedes-teambaas. “Lewis koos ervoor om in 2013 bij Mercedes te komen in een auto waarvan wij alleen over de tools beschikken.”

Voor de coureurs die zeggen ‘dat hij in een Mercedes rijdt, dus dat het wel duidelijk is dat hij zoveel races wint’, heeft Wolff een kleine boodschap. “Die coureurs moeten bij zichzelf gaan nadenken waarom zij niet in een Mercedes rijden”, sluit Toto af.

Net binnen