F1 Nieuws

2022 Dutch Grand Prix in gevaar door stikstof-rapport

2022 Dutch Grand Prix in gevaar door stikstof-rapport
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

2022 Dutch Grand Prix in gevaar door stikstof-rapport

2022 Dutch Grand Prix in gevaar door stikstof-rapport
Red Bull Content Pool

De Dutch Grand Prix staat op de kalender voor het 2022 Formule 1-seizoen, maar of de race ook daadwerkelijk verreden kan worden is een vraag. Eerder dit jaar maakten natuuractivisten zich hard om het evenement tegen te houden, omdat de vergunning van provincie Noord-Holland niet rechtmatig zou zijn. Er zou namelijk meer stikstof uitgestoten worden dan dat er in de aanvraag stond.

Een rechter besloot dat de race door mocht gaan, maar dat er wel extra onderzoek gedaan zou worden naar de precieze hoeveel uitstoot dat het evenement zou genereren. Een deskundige, die door de rechtbank in Noord-Holland is aangesteld, heeft nu een rapport uitgebracht en dat uitkomst daarvan is niet positief voor de Grand Prix op Circuit Zandvoort.

Volgens EenVandaag, die het rapport van de expert in heeft gezien, zijn de cijfers inderdaad niet representatief. De uitstoot is in het echt vele malen hoger dan wat er in de aanvraag stond. Dit betekent dat de natuuractivisten gelijk hadden en dat de vergunning onrechtmatig vergeven is.

Wat gaat er gebeuren?

Er zijn meerdere opties na dit rapport. Het kan zo zijn dat de rechter de milieuclubs gelijk geeft, waarmee de vergunning ingetrokken wordt en het evenement niet plaats kan vinden in 2022. Een andere optie is dat de rechter wil dat de provincie opnieuw een meting doet, waarna ze hun cijfers moeten bijstellen. Past dat dan nog steeds binnen de norm, mag de vergunning blijven staan en kan er in september weer geracet worden in Zandvoort.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties