F1 Nieuws

Aangeslagen Toto Wolff wijst naar Hamilton na vragen over vertrek: 'Moet je aan hem vragen'

Aangeslagen Toto Wolff wijst naar Hamilton na vragen over vertrek: 'Moet je aan hem vragen'
BSR Agency
F1 Nieuws

Aangeslagen Toto Wolff wijst naar Hamilton na vragen over vertrek: 'Moet je aan hem vragen'

Aangeslagen Toto Wolff wijst naar Hamilton na vragen over vertrek: 'Moet je aan hem vragen'
BSR Agency

Toto Wolff heeft op vrijdag de pers een uur te woord gestaan, nadat hij op woensdag door Lewis Hamilton op de hoogte werd gebracht dat hij Mercedes zou gaan verlaten. Aan zijn keukentafel in Oxford maakte Hamilton na het ontbijt duidelijk dat hij gebruik zou maken van een ontsnappingsclausule in zijn contract en vanaf 2025 onderdeel uit zal gaan maken van Ferrari.

Het was een pijnlijk gesprek voor Toto Wolff, die alles op orde leek te hebben. Hij heeft zelf zijn contract met drie seizoenen verlengd en zag ook technisch directeur James Allison zich langer aan Mercedes verbinden. Maar net als dat allemaal vlot verlopen was, kreeg hij vanuit Lewis Hamilton het bericht dat hij liever niet had ontvangen. Zijn stercoureur verlaat Brackley.

Op donderdag is al het Mercedes-personeel ingelicht door Wolff in een video-call van slechts tien minuten, waarin hij zijn werknemers wees op het feit dat de zevenvoudig wereldkampioen het team zou achterlaten voor één van de grootste concurrenten. Op vrijdag was de pers aan de beurt, die Wolff een uur lang vragen mocht stellen.

Onder andere Motorsport-Total was aanwezig bij dat gesprek en het Duitse medium kon melden dat er een aangeslagen Toto Wolff aanwezig was. De Oostenrijker gaf eerlijk toe dat hij compleet overvallen werd door de beslissing van Lewis Hamilton.

"Als iemand mij twee dagen geleden had gezegd dat Lewis naar Ferrari zou vertrekken, had ik diegene niet geloofd. Maar je ziet maar weer hoe snel situaties kunnen veranderen in de Formule 1. Deze situatie is te vergelijken met die van Nico Rosberg. Daar kwam het afscheid ook erg onverwachts", blikt Wolff terug op 2016, toen Nico Rosberg na zijn kampioenschap plotseling zijn pensioen aankondigde.

Hamilton naar reden vragen

Als Toto Wolff gevraagd wordt wat nou de precieze reden is voor het vertrek van Hamilton naar Ferrari, geeft de Mercedes-baas aan dat hij niet de aangewezen persoon is om die vraag te beantwoorden. Wolff had afgelopen maand namelijk nog het gevoel dat alles goed zat tussen hem en zijn stercoureur, maar blijkbaar was de aantrekkingskracht van Ferrari toch te groot.

"We hebben vorig jaar bewust een verbintenis voor korte termijn overeengekomen, zodat we Lewis én onszelf opties gaven. Maar tijdens de winterperiode had ik het gevoel dat we compleet op elkaar waren afgestemd. Waarom hij van gedachten is veranderd... Dat moet je aan hem vragen", gaat Wolff verder.

De Oostenrijker begrijpt de keuze van Hamilton overigens wel: "Voor mij is het te begrijpen. Hij zei dat hij een nieuwe uitdaging nodig had en dat dit misschien zijn laatste kans was om iets anders te doen. Dat respecteer ik en dat snap ik volledig. Iedere coureur droomt ervan om ooit voor Ferrari te rijden."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties