F1 Nieuws

Officieel: Lewis Hamilton vertrekt per 2025 naar het team van Ferrari

Officieel: Lewis Hamilton vertrekt per 2025 naar het team van Ferrari
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Officieel: Lewis Hamilton vertrekt per 2025 naar het team van Ferrari

Officieel: Lewis Hamilton vertrekt per 2025 naar het team van Ferrari
Mercedes F1 Media

Wat eerder vandaag al bekend werd in de vorm van geruchten, is nu ook daadwerkelijk bevestigd door het Formule 1-team van Mercedes: Lewis Hamilton vertrekt na het einde van dit seizoen naar het team van Ferrari.

Hamilton heeft gedurende zijn hele Formule 1-loopbaan gebruik gemaakt van Mercedes-motoren. Ook in zijn tijd bij McLaren, waar hij zijn eerste wereldtitel behaalde, maakte Hamilton gebruik van een motor van Duitse makelij. In 2013 maakte Hamilton de overstap naar het eigen Formule 1-team van Mercedes. Daar behaalde de Brit zijn meeste successen, namelijk zes wereldtitels. Sinds de ingang van de nieuwe technische reglementen weet Mercedes echter niet meer waar het het zoeken moet. Dat is volgens velen een van de redenen waarom Hamilton ervoor heeft gekozen om Mercedes te verlaten voor het team van Ferrari. Na elf jaar in dienst te zijn geweest bij het team van Mercedes, komt er nu dus een einde aan de samenwerking tussen Hamilton en de formatie uit Brackley.

Wolff reageert

In een officiële verklaring hebben zowel Mercedes-teambaas Toto Wolff als Hamilton zelf gereageerd. "Onze relatie met Lewis is de meest succesvolle die de sport ooit heeft gekend, en dat is iets waar we met trots op terug kunnen kijken; Lewis zal altijd een belangrijk deel uitmaken van de autosporthistorie van Mercedes. We wisten echter dat onze samenwerking op een gegeven moment tot een natuurlijk einde zou komen en die dag is nu gekomen. We accepteren Lewis' beslissing om een nieuwe uitdaging aan te gaan en onze mogelijkheden voor de toekomst zijn opwindend om over na te denken. Maar voor nu hebben we nog één seizoen te gaan en we zijn gefocust op het racen om een sterk 2024 neer te zetten", aldus teambaas Wolff.

"Tijd is rijp"

"Ik heb een geweldige 11 jaar gehad bij dit team en ik ben zo trots op wat we samen hebben bereikt. Mercedes maakt al sinds mijn 13e deel uit van mijn leven. Het is een plek waar ik ben opgegroeid, dus de beslissing om te vertrekken was een van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb moeten nemen. Maar de tijd is rijp om deze stap te zetten en ik ben blij dat ik een nieuwe uitdaging kan aangaan. Ik zal voor altijd dankbaar zijn voor de ongelooflijke steun van mijn Mercedes-familie, vooral Toto voor zijn vriendschap en leiderschap en ik wil samen op een hoog niveau eindigen. Ik zet me 100% in om dit seizoen zo goed mogelijk te presteren en mijn laatste jaar bij de Silver Arrows er een te maken om nooit te vergeten", aldus de zevenvoudig kampioen, die gebruik heeft gemaakt van de 'ontsnappingsclausule' in zijn Mercedes-contract. Dat deed Hamilton afgelopen augustus.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties