F1 Nieuws

'Adrian Newey heeft megacontract getekend bij grote Red Bull-concurrent'

'Adrian Newey heeft megacontract getekend bij grote Red Bull-concurrent'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

'Adrian Newey heeft megacontract getekend bij grote Red Bull-concurrent'

'Adrian Newey heeft megacontract getekend bij grote Red Bull-concurrent'
DPPI/BSR Agency

Volgens BusinessF1 Magazine heeft Red Bull-aerodynamicagoeroe Adrian Newey een megacontract geketend bij het team van Ferrari. Volgens het medium zou Newey een driejarige deal hebben getekend en gaat hij in totaal meer dan 100 miljoen euro verdienen bij het team van Ferrari.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Miami werd bekend dat Newey het team van Red Bull zou gaan verlaten. Newey werkte al sinds 2006 bij het team uit Milton Keynes, maar na een dienstverband van negentien jaar vond de Brit het tijd om te vertrekken bij de Oostenrijkse formatie.

Volgens ingewijden had dat onder meer te maken met de interne onrust binnen Red Bull. De vrouw die de klacht over seksueel grensoverschrijdend gedrag indiende tegen Red Bull-teambaas Christian Horner zou namelijk ook nauw hebben samengewerkt met Newey. Verder liet de Brit ook optekenen dat hij even klaar was met het werk in de Formule 1 door de "recente gebeurtenissen om hem heen".

'Newey tekent bij Ferrari'

In zijn vertrekstatement liet Newey ook weten dat hij zich wilde gaan opmaken voor "nieuwe uitdagingen". Wat die precies zijn, is vooralsnog niet bekend, maar volgens BusinessF1 Magazine heeft Newey dus voor het team Ferrari getekend voor de komende drie seizoenen.

In totaal gaat Newey volgens BusinessF1 Magazine zo'n 105 miljoen euro verdienen bij het team van Ferrari. Een flinke kluif voor het Italiaanse team, aangezien ook al Lewis Hamilton en enkele Mercedes-kopstukken naar het team werden gehaald. Voor nu wordt het nieuws nov niet bekendgemaakt, omdat Newey en Ferrari het nieuws volgens BusinessF1 Magazine willen stilhouden.

Einde aan Newey-geruchten

Mocht het nieuws van het magazine op waarheid zijn gebaseerd, dan is er voor eens en altijd een einde gekomen aan de geruchten over een mogelijk overstap van Newey naar teams als Williams, Mercedes, McLaren en Aston Martin.

Al die teams waren volgens het geruchtencircuit namelijk in de race om Newey te strikken. In het eerste kwartaal van 2025 is Newey een vrij man en dus kan hij, in theorie, gelijk aan de slag met de 2026-auto van zijn mogelijke nieuwe werkgever.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties