F1 Nieuws

Alex Albon zadelt Williams met enorm probleem op tijdens Grand Prix Australië

Alex Albon zadelt Williams met enorm probleem op tijdens Grand Prix Australië
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Alex Albon zadelt Williams met enorm probleem op tijdens Grand Prix Australië

Alex Albon zadelt Williams met enorm probleem op tijdens Grand Prix Australië
DPPI/BSR Agency

Williams-coureur Alex Albon heeft zijn team een flink probleem bezorgd tijdens de Grand Prix van Australië. De Britse Thai kende een harde klapper met zijn Williams FW46 in de eerste vrije training, wat een grote nasleep kan krijgen tijdens de rest van het weekend. In bocht 6 verloor Albon de macht over het stuur, wat hem tijdens de race in 2023 ook gebeurde, waarna hij eerst de rechterkant en daarna de linkerkant van zijn auto beschadigde.

De klapper van Albon zorgde voor een rode vlag op het Albert Park Circuit in de eerste vrije training, waarna de Williams-monteurs de beschadigde FW46 terug kregen in de garage en merkten dat er meer kapot was dan ze lief was. De monteurs van het team van Albon en Logan Sargeant zagen dat Albon schade had veroorzaakt aan het chassis en dat kan weleens een groot probleem gaan worden voor het Britse team.

Geen reservechassis

Het team uit Grove heeft namelijk geen reservechassis meegenomen naar Melbourne, wat betekent dat Albon - en wellicht Sargeant - moet hopen dat de Williams-monteurs zijn chassis kunnen repareren voor de kwalificatie in Australië. Blijkt het chassis te ernstig beschadigd, zal Albon niet mee kunnen doen in de race, aangezien Williams dus geen extra chassis mee heeft genomen 'Down Under'. Maar ook Sargeant kan slachtoffer worden.

Tegenover AMuS heeft het team bevestigd dat áls de auto van Albon niet te repareren valt, ze vanavond gaan bespreken wie er de rest van het weekend mag rijden voor Williams. Hoogstwaarschijnlijk zal Albon dan de auto van Logan Sargeant krijgen, omdat de Thai een grotere kans heeft op punten dan de Amerikaan.

Overigens is niet alleen het chassis van Albon beschadigd. Hij heeft ook de versnellingsbak en de krachtbron in de achterkant van zijn Williams FW46 een flinke opdonder gegeven en deze zijn niet onbeschadigd uit de strijd gekomen. Het team gaat van vrijdag op zaterdagnacht [Australische tijd] kijken of dit allemaal op te lossen valt voor VT3 den de rest van het weekend.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties