F1 Nieuws

Uitslag eerste vrije training Formule 1 Grand Prix Australië 2024

Uitslag eerste vrije training Formule 1 Grand Prix Australië 2024
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Uitslag eerste vrije training Formule 1 Grand Prix Australië 2024

Uitslag eerste vrije training Formule 1 Grand Prix Australië 2024
Red Bull Content Pool

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Australië zit er inmiddels alweer op en het Albert Park Circuit heeft de coureurs een flinke uitdaging gegeven dit weekend. Max Verstappen liet op donderdag al weten dat de baan opnieuw geasfalteerd was, waardoor het een stuk gladder zou worden voor de rijders en daar had de Nederlander niet over gelogen. Iedereen had moeite om zijn auto op de baan te houden.

Waar de Red Bull RB20 tot nu toe in iedere sessie oppermachtig is geweest en van geen enkele omstandigheid last leek te hebben, was ook de auto van Verstappen en Pérez in Australië niet helemaal op zijn gemak. De bolide van de drievoudig wereldkampioen was aan het glijden door de bochten, wat betekende dat hij niet de snelste tijd van de eerste vrije training neer wist te zetten in Melbourne. Die eer moest Verstappen aan Lando Norris laten, die welgeteld 0.018 seconde sneller was dan de Red Bull-coureur.

Maar het gehele veld zat ontzettend dicht op elkaar. De complete top 6 had namelijk minder dan 0.08 seconde achterstand op Norris in de McLaren, wat het voor de rest van het weekend spannend maakt welk team de beste auto mee heeft genomen naar Australië. Volgens Norris kan het weleens een weekend worden waarin Verstappen niet wint, aangezien de teams dichter bij Red Bull zijn gekomen.

Mercedes-coureurs hebben het lastig

Voor Verstappen en Pérez was het soms lastig om de RB20 op de baan te houden, maar Lewis Hamilton en George Russell moesten hun Mercedes W15 helemaal in toom houden. Meerdere keren dreigde de achterkant van hun bolide uit te stappen en konden ze slechts op het nippertje een grote crash voorkomen. Vooral Russell had in bocht 10 een enorm moment en mocht van geluk spreken dat hij zijn Mercedes nog richting de pits kon rijden.

Alex Albon hard in de muur

Wie dat geluk niet had, was Alex Albon. De Williams-coureur verloor zijn auto in bocht 6 - waar hij in 2023 ook crashte tijdens de race - en knalde hard in de muur. Eerst met de rechterkant van zijn bolide, waarna ook de linkerkant een harde klap te verwerken kreeg. De Britse Thai was gelukkig ongedeerd, maar het zorgde wel voor een rode vlag en veel schade aan zijn Williams.

De volledige uitslag van de eerste vrije training is hieronder te bekijken:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties