F1 Nieuws

Lewis Hamilton heeft somber vooruitzicht voor F1-veld door Max Verstappen: 'Als je logisch nadenkt...'

Lewis Hamilton heeft somber vooruitzicht voor F1-veld door Max Verstappen: 'Als je logisch nadenkt...'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton heeft somber vooruitzicht voor F1-veld door Max Verstappen: 'Als je logisch nadenkt...'

Lewis Hamilton heeft somber vooruitzicht voor F1-veld door Max Verstappen: 'Als je logisch nadenkt...'
DPPI/BSR Agency

Volgens Lewis Hamilton is de spanning wel een beetje verdwenen uit het 2024 Formule 1-seizoen, terwijl er pas twee races verreden zijn. De Brit ziet het niet voor zich dat er nog iemand in de buurt gaat komen van Max Verstappen en Red Bull Racing, aangezien hij al een immense voorsprong heeft op de rest van het veld.

Max Verstappen wist de eerste twee races van het nieuwe seizoen winnend af te sluiten. Zowel in Bahrein als Jeddah moest de concurrentie toezien hoe de Limburger dominant naar de overwinning ging, waardoor hij nu al 51 punten achter zijn naam heeft staan. Teamgenoot Sergio Pérez staat tweede in het kampioenschap, maar kijkt nu al tegen een achterstand van 15 punten aan.

Voor Lewis Hamilton is het gat nóg veel groter, aangezien hij in de eerste races geen geweldige resultaten behaald heeft. Op het Bahrain International Circuit kwam hij als zevende over de streep, waarna hij op het Jeddah Corniche Circuit niet verder kwam dan een negende stek. Bij elkaar heeft Hamilton nu acht punten gescoord, waardoor zijn achterstand op Verstappen inmiddels 43 punten bedraagt.

Dat zorgt ervoor dat Hamilton nu al moet toegeven dat het kampioenschap hoogstwaarschijnlijk al beslist is en Max Verstappen eigenlijk de titel 'viervoudig wereldkampioen' mag dragen. Hij ziet geen kans meer dat een ander team Red Bull Racing gaat inhalen in 2024, al is het jaar nog héél lang.

"Het feit dat Max 50 punten [51, red.] heeft en wij slechts acht punten na twee races... Als je er logisch over nadenkt – je moet je ervan bewust zijn dat het ook een heel lang seizoen is, dus dingen kunnen veranderen – maar het zal heel moeilijk worden om die jongens in te halen", begint Hamilton bij RaceFans.

Vooral het feit dat Red Bull zo makkelijk aan resultaten komt laat Hamilton twijfelen over een eventuele inhaalslag van de andere teams: "Ze zetten hun auto op de baan en hij werkt gewoon. Voor ons zijn we echt heel erg bezig om die prestatie op te pakken en te krijgen waar we moeten zijn."

Hoop voor goed resultaat in Melbourne

Hoewel Hamilton dus nog geen geweldige start heeft gekend aan het 2024 Formule 1-seizoen, verwacht hij wel dat zijn team in Melbourne beter voor de dag zou kunnen komen dan in Bahrein en Saoedi-Arabië. Mercedes-baas Toto Wolff heeft al aangegeven dat de W15 '100%' beter gaat presteren op het Albert Park Street Circuit en Hamilton hoopt dat zijn werkgever gelijk heeft.

"Er is een enorme hoeveelheid werk achter de schermen aan de gang. Iedereen is met zijn hoofd in de cijfers gedoken. Ik heb een positief gevoel voor dit weekend. We hebben twee niet zo geweldige races gehad, maar er is nog een lange weg te gaan", aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties