F1 Nieuws

Alexander Albon doet onthulling: 'Red Bull bouwt auto om Max heen'

Alexander Albon doet onthulling: 'Red Bull bouwt auto om Max heen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Alexander Albon doet onthulling: 'Red Bull bouwt auto om Max heen'

Alexander Albon doet onthulling: 'Red Bull bouwt auto om Max heen'
Red Bull Content Pool

In zijn column van The Players Tribune heeft Williams-coureur Alexander Albon teruggeblikt op zijn tijd als Red Bull-coureur naast Max Verstappen. Volgens Albon wordt de Red Bull-auto om Verstappen heen gebouwd en is het lastig om daar aan te wennen als nieuwe coureur.

Albon werd in de tweede seizoenshelft van 2019 opgeroepen om Pierre Gasly te vervangen bij Red Bull. Tot en met het einde van het 2020-seizoen reed Albon naast Verstappen waarna hij aan de kant werd gezet voor Sergio Pérez. Red Bull had echter nog een taakje voor Albon. De Thais-Britse coureur kreeg namelijk een rol als test- en reservecoureur aangeboden. De man uit Londen was daardoor in 2021 vooral te vinden in de simulator bij Red Bull. Samen met Verstappen en Pérez hielp Albon toen mee aan Verstappens eerste WK-waardige Formule 1-auto.

Auto wordt op Verstappen afgesteld

Als reden voor zijn mindere tijd bij Red Bull draagt Albon een stukje onervarenheid aan alsook het feit dat Red Bull haar bolides op Verstappen afstelt. "Ik zeg dit niet om iemand bij Red Bull af te vallen of om Max in een kwaad daglicht te stellen, maar Red Bull bouwt de auto op een unieke wijze en dat is op de manier zoals de eerste coureur het graag wil, zoals Max het dus graag wil. Ik snap helemaal waarom. Als Max namelijk klaar is in de Formule 1, dan is hij misschien wel de beste coureur ooit", zegt Albon.

Hoe Verstappen zijn auto het liefste heeft, legt Albon ook uit in zijn column. "Max heeft echt een specifieke rijstijl en een setup waarmee veel andere coureurs moeite zouden hebben. Bij Red Bull had ik zoveel voorvleugel dat ik maar tegen het stuur hoefde te blazen en de auto stuurde al in. Het was net alsof je de gevoeligheid van de knoppen in Call of Duty op het maximale zou zetten", besluit de voormalig Toro Rosso-coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties