F1 Nieuws

'Alonso had contact met Wolff over Mercedes-zitje na vertrek Hamilton'

'Alonso had contact met Wolff over Mercedes-zitje na vertrek Hamilton'
BSR Agency
F1 Nieuws

'Alonso had contact met Wolff over Mercedes-zitje na vertrek Hamilton'

'Alonso had contact met Wolff over Mercedes-zitje na vertrek Hamilton'
BSR Agency

Volgens een bron op X (voorheen bekend als Twitter) zou Sky Sports-verslaggever Ted Kravitz hebben laten weten dat Aston Martin-coureur Fernando Alonso en Mercedes-teambaas Toto Wolff contact hebben gehad om het te hebben over het vrijgekomen Mercedes-stoeltje van Lewis Hamilton vanaf 2025. Kravitz zelf laat echter weten dat er niets klopt van die geruchten.

Donderdagochtend kwamen de eerste geruchten over een mogelijke transfer van Lewis Hamilton naar Ferrari naar buiten. Het waren echter enkel Spaanse en Italiaanse media die het nieuws naar buiten brachten en dus besloot de rest van de Formule 1-wereld nog eventjes kalm te blijven. Het duurde daarna echter niet lang voordat ook andere journalisten het nieuws over de Ferrari-transfer van Hamilton naar buiten brachten. Donderdagmiddag bracht Sky Sports naar buiten dat Hamilton vanaf 2025 officieel bij het team van Ferrari zal rijden.

Vervanger Hamilton?

Door het vertrek van Hamilton bij Mercedes, zit de Duitse formatie met een probleem. Want wie zet je naast George Russell in de 2025-bolide? Er waren direct enkele name die de ronde deden. Zo werd Carlos Sainz genoemd, maar bleek die optie al snel niet levensvatbaar te zijn. De Spanjaard heeft op zijn beurt namelijk contacten bij het team van Sauber, dat later door het leven zal gaan als Audi. Ook de naam van Mercedes-junior en aankomend Formule 2-coureur Kimi Antonelli doet de ronde. Tot slot is er de naam van Aston Martin-coureur Alonso.

Gerucht klopt niet, maar

Echter, de persoon die de naam van Alonso zou hebben gemeld, Kravitz, laat in een reactie op het desbetreffende X-bericht weten dat hij niets weet van het zogenaamde contact tussen Alonso, Wolff en Mercedes. Het is dan ook maar de vraag in hoeverre het gerucht als onzin kan worden bestempeld in de eerste plaats. Een naam komt immers nooit zomaar uit de lucht vallen. Direct na het nieuws van Sky Sports scheef de BBC de naam van Alonso immers ook op in een lijstje met de mogelijke vervangers van Hamilton bij het team van Mercedes.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties