F1 Nieuws

'Bandenkeuze Ferrari niet om aan te vallen bij Red Bull Racing'

'Bandenkeuze Ferrari niet om aan te vallen bij Red Bull Racing'
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

'Bandenkeuze Ferrari niet om aan te vallen bij Red Bull Racing'

'Bandenkeuze Ferrari niet om aan te vallen bij Red Bull Racing'
Ferrari F1 Media

Charles Leclerc bleef tijdens de laatste run van de derde kwalificatiesessie in zijn garage zitten, terwijl zijn concurrenten naar buiten reden op gloednieuwe banden. Dit zorgde ervoor dat Leclerc vanaf de derde plaats van start moet gaan, terwijl regerend wereldkampioen Max Verstappen vanaf pole position vertrekt.

De keuze van Ferrari en Leclerc om de laatste run te laten schieten leek eerst even op een technisch mankement bij de SF-23, maar al snel liet de Monegask weten dat het een bewuste keuze was van hemzelf en zijn team. Volgens Leclerc maakte hij meer kans op een goed resultaat in Bahrein als hij op P3 zou starten, maar dan wel de met nieuwe banden van start kan gaan.

In de paddock werd gedacht dat deze keuze werd gemaakt om het Red Bull Racing moeilijk te maken in de race op zondag, maar volgens Formu1a.uno is dat niet het geval. De Italiaanse website, zéér goed ingelicht als het gaat om Ferrari-nieuws, meldt dat het team uit Maranello naar achter kijkt en niet naar voren.

'Kampioenschap wordt niet gewonnen in Bahrein'

Hoewel Leclerc en Ferrari erg competitief waren in de kwalificatie, lijkt de SF-23 een stuk minder sterk te zijn in de racepace. Max Verstappen en Red Bull Racing waren daarin oppermachtig, waardoor Ferrari al snel doorhad dat vechten voor een overwinning kansloos was, tenzij er iets gebeurt met de RB19 van Verstappen en Pérez.

De keuze om een set banden uit te sparen was, volgens Formu1a.uno, dan ook niet om Red Bull aan te vallen, maar om te kunnen verdedigen tegen Fernando Alonso in de Aston Martin AMR23. De Spanjaard liet op vrijdag een sterke long run-snelheid zien, waarin hij bijna op hetzelfde niveau acteerde als Verstappen.

Bij Ferrari heerst de stemming: 'In Bahrein wordt het kampioenschap niet gewonnen'. Het team van Leclerc wil daarom proberen om gewoon zo veel mogelijk punten te verzamelen, zonder al te grote risico's te nemen morgen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties