F1 Nieuws

Broer Michael Schumacher onthult gezondheidssituatie: 'Ik mis hem'

Broer Michael Schumacher onthult gezondheidssituatie: 'Ik mis hem'
BSR Agency
F1 Nieuws

Broer Michael Schumacher onthult gezondheidssituatie: 'Ik mis hem'

Broer Michael Schumacher onthult gezondheidssituatie: 'Ik mis hem'
BSR Agency

Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher heeft na uitspraken van voormalig FIA-president Jean Todt en oud-Ferrari-teambaas Stefano Domenicali ook gesproken over de toestand van zijn broer Michael. Volgens Ralf is het niet meer zoals vroeger met zijn broer.

Michael Schumacher ging samen met zijn familie skiën in de bergen van het Franse Meribel Mottaret. Op 29 december besloot Michael om samen met zoon Mick een stukje off-piste te gaan skiën. Dat deden de twee volgens het Duitse medium Bild even na elf uur 's ochtends.

Om 11:07 uur ging het off-piste-skiën echter mis, want Michael kwam met de rechterkant van zijn hoofd op een rots terecht. Hij droeg op dat moment wel een skihelm, maar toch was de klap dermate hard dat de Duitser volgens de directeur van het skigebied 'groggy' overkwam.

Overplaatsing

Na zijn ongeluk werd Schumacher afgevoerd naar het ziekenhuis waar de medici in eerste instantie vertelden dat zijn situatie niet zorgelijk was. Zijn helm zou namelijk de meeste klappen hebben opgevangen. Door complicaties bij de overplaatsing naar een ander ziekenhuis werd Schumacher daarna echter in een kunstmatige coma gehouden.

Een half jaar daarna werd hij hieruit gehaald en overgeplaatst naar zijn eigen huis in Zwitserland. Sindsdien is er weinig tot geen nieuwe informatie naar buiten gekomen over de toestand van de Formule 1-legende, die in totaal zeven keer wereldkampioen wist te worden.

Toestand Michael

Tot nu dan, want na uitspraken van Schumachers vrouw Corinna, Todt en Domenicali is het nu broer Ralf die tekst en uitleg geeft over de toestand van zijn broer. "Dit lot heeft onze familie veranderd. Ik kan zeggen dat zijn ongeluk een vreselijke ervaring was voor mij, maar zeker ook voor zijn kinderen", begint de Duitser. Zoon Mick was immers aanwezig toen zijn vader ten val kwam. "Mick was er, zoals we allemaal weten, als jonge tiener bij. Helaas is het leven niet eerlijk en helaas was er ook hier erg veel pech."

'Veel geluk gehad'

Ten slotte gaat Ralf iets dieper in op de toestand van zijn zeven jaar oudere broer. "Ik mis mijn Michael van toen. Het leven is soms oneerlijk. Michael heeft vaak geluk gehad in zijn leven, maar toen gebeurde dit tragische ongeluk. Gelukkig hebben de huidige medische opties het mogelijk gemaakt om het een en ander te doen, maar nog steeds is het niet zoals vroeger", aldus Ralf.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties