F1 Nieuws

Carlos Sainz moet per direct stoppen in Saoedi-Arabië, Ferrari wijst vervanger aan

Carlos Sainz moet per direct stoppen in Saoedi-Arabië, Ferrari wijst vervanger aan
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

Carlos Sainz moet per direct stoppen in Saoedi-Arabië, Ferrari wijst vervanger aan

Carlos Sainz moet per direct stoppen in Saoedi-Arabië, Ferrari wijst vervanger aan
Ferrari F1 Media

Breaking news uit Jeddah: Carlos Sainz zal de Grand Prix van Saoedi-Arabië niet kunnen bijwonen. De Spanjaard voelde zich eerder deze week al niet oké, waardoor hij de persdag aan zich voorbij moest laten gaan. Op donderdag vermande hij zichzelf en nam hij toch plaats in de Ferrari SF-24, om aan de vrije trainingen deel te nemen, maar ook daar had Sainz nog altijd veel last van zijn lichaam. Het is ook niet verwonderlijk dat dit het geval was.

Ferrari meldt op vrijdag dat de teamgenoot van Charles Leclerc, die volgend seizoen plaats moet maken voor Lewis Hamilton, per direct uit het Formule 1-weekend is gestapt. De reden hiervoor is een blindedarmontsteking. Sainz is opgenomen in het ziekenhuis en zal daar direct geopereerd worden. In 2022 gebeurde dit bij Alex Albon, die daardoor de Grand Prix van Italië aan zich voorbij moest laten gaan en daar vervangen werd door Nyck de Vries, die in die race een zitje bij AlphaTauri wist te scoren voor 2023.

Oliver Bearman maakt F1-debuut

Sainz, die een operatie zal moeten ondergaan, wordt de rest van het weekend vervangen door Oliver Bearman, de test- en reservecoureur van Ferrari. De jonge Brit, die zijn Prema op pole position wist te plaatsen voor de feature race in de Formule 2, zal daardoor zijn officiële debuut maken in de Formule 1 dit weekend. Hij zal de rest van het Formule 2-schema ook niet meer bijwonen, meldt Ferrari op X.

"Carlos Sainz heeft een blindedarmontsteking en moet worden geopereerd. Vanaf VT3 en voor de rest van het weekend wordt hij vervangen door reservecoureur Oliver Bearman. Oliver zal daarom niet verder deelnemen aan deze ronde van het F2-kampioenschap. De Ferrari-familie wenst Carlos een spoedig herstel", aldus het Italiaanse team op sociale media.

Hoe lang is Sainz eruit?

Het is nog niet bekend hoe lang Carlos Sainz er precies uit is, maar normaliter mogen mensen pas na 4 tot 6 weken na de operatie weer sporten of zware dingen tillen. Aangezien er veel kracht en gewicht op het lichaam van een Formule 1-coureur komt te staan tijdens de actie op de baan, lijkt het onwaarschijnlijk dat de Spanjaard al aanwezig is tijdens de Grand Prix van Australië, die over twee weken op de planning staat.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties