F1 Nieuws

Toto Wolff met zijn handen in het haar na opmerkingen Lewis Hamilton

Toto Wolff met zijn handen in het haar na opmerkingen Lewis Hamilton
HOCH ZWEI/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff met zijn handen in het haar na opmerkingen Lewis Hamilton

Toto Wolff met zijn handen in het haar na opmerkingen Lewis Hamilton
HOCH ZWEI/BSR Agency

Lewis Hamilton en George Russell waren alles behalve tevreden over de Mercedes W15 tijdens de vrije trainingen in Saoedi-Arabië. Na een positief verlopen testweek in Bahrein had men bij Mercedes er veel vertrouwen in dat het een positief seizoen zou worden, maar in de eerste twee weekenden lijkt het zelfvertrouwen steeds meer weg te vloeien.

Na de koelproblemen tijdens de race in Bahrein, waardoor George Russell en Lewis Hamilton zes tienden per ronde verloren, hoopte het Duitse team dat de auto op het ultrasnelle stratencircuit van Jeddah beter zou presteren, maar tijdens de trainingen in Saoedi-Arabië bleek dat nog niet het geval te zijn. Zowel Hamilton als Russell klaagde over de auto en volgens Toto Wolff blinkt de W15 in geen enkel aspect uit op het circuit waar de Formule 1 dit weekend de tweede race van het jaar rijdt.

"Als je naar de coureurs luistert, gaat het ding niet rechtuit en gaat het ook niet door de bocht. Het stuitert en heeft problemen met de balans. De coureurs hebben geen zelfvertrouwen", zegt Wolff met de handen in het haar na feedback van Hamilton en Russell. "Maar ik denk dat je dat momenteel van elk [team] wel een beetje hoort op de radio. We hebben snelle rondetijden en daarom moeten we goed nadenken over wat we vrijdag gaan doen. We hebben twee compleet verschillende set-ups geprobeerd. Heel bewust. Dat werkte totaal niet voor Lewis", sluit de Oostenrijker af bij Motorsport-Total.

George Russell wijst Verstappen aan als favoriet

Als George Russell na de trainingen voor de media verschijnt, weet hij één ding zeker: Max Verstappen is ook in Jeddah de favoriet voor de winst, net als in Bahrein. Zoveel is duidelijk geworden tijdens de lange runs die in VT2 gereden werden. Maar achter Verstappen - en iets achter Sergio Pérez - gaat het een spannende strijd worden.

"Ik heb de tijden nog niet gezien. Maar Max is zeker de snelste en Checo [Perez] zit er niet ver achter. Het is gewoon niet zo makkelijk om bij te blijven. Met deze auto's wordt het steeds moeilijker om de auto voor je te volgen. Maar het moet weer close worden, net als in Bahrein. Ferrari en Aston Martin lijken op dit moment onze grootste rivalen", aldus Russell.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties