F1 Nieuws

'Carlos Sainz slaat aanbod Audi af; Spanjaard in gesprek met twee topteams'

'Carlos Sainz slaat aanbod Audi af; Spanjaard in gesprek met twee topteams'
Michael Potts/BSR Agency
F1 Nieuws

'Carlos Sainz slaat aanbod Audi af; Spanjaard in gesprek met twee topteams'

'Carlos Sainz slaat aanbod Audi af; Spanjaard in gesprek met twee topteams'
Michael Potts/BSR Agency

Carlos Sainz wordt niet de nieuwe stercoureur van Audi. Dat weet Antonio Lobato te melden. De commentator van DAZN, zender met de Formule 1-uitzendrechten in Spanje, meldt op X dat Sainz het lucratieve aanbod van Audi afgeslagen heeft. Sainz, die op dit moment uitkomt voor Ferrari, wil voor zijn kans gaan bij twee 'topteams'.

Maandenlang werd Sainz in verband gebracht met Audi, dat vanaf 2026 op de Formule 1-grid zal verschijnen. Het contract van de Spanjaard bij Ferrari loopt aan het einde van dit jaar af en hij heeft al te horen gekregen dat het Italiaanse team dit niet gaat verlengen. Zij hebben er namelijk voor gekozen om Lewis Hamilton naar Maranello te halen en de zevenvoudig wereldkampioen naast Charles Leclerc te zetten.

Dat betekende dat Sainz op zoek moest naar een nieuw thuis en het leek erop alsof Audi dat ging worden. Zij waren al maanden concreet voor Sainz en hadden hem - volgens Helmut Marko - een geweldig bod gedaan. Maar Audi wil snel duidelijkheid hebben en dus hadden ze Sainz een deadline meegegeven, alvorens ze een reactie wilde hebben. Die deadline is inmiddels verstreken, waarmee Sainz heeft laten weten dat hij het aanbod van Audi niet zal accepteren. Dat meldt Lobato.

"Over de rijdersmarkt... Sauber/Audi gaat binnenkort bekendmaken wie Hulkenberg vanaf 2025 gaat vergezellen. Ik weet dat het niet Carlos Sainz is, want hij heeft besloten om niet op het aanbod in te gaan en de deadline te laten verstrijken. Aanvaarding zou hem gemoedsrust hebben gegeven, evenals een goed financieel aanbod, maar hij nam liever het risico om te zien of hij een plek kon vinden in een competitiever team", aldus de commentator op zijn social media.

Opties voor Sainz

Voor Sainz blijven er nu twee opties over: Mercedes en Red Bull Racing. Door het vertrek van Lewis Hamilton bij Mercedes is het zitje naast George Russell nog vrij en het is nog altijd onzeker of Sergio Pérez volgend jaar nog bij Red Bull rijdt. Sainz hoopt bij één van de twee teams aan de slag te gaan, maar heeft daarvoor wel een mogelijke transfer van Max Verstappen over.

"Belangrijkste opties: Red Bull als er beweging is [die lijkt er te zijn] en Mercedes. Ze zijn in gesprek, maar er is nog niets. Mercedes wil Verstappen, die ongetwijfeld het sleutelstuk van de puzzel is."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties