F1 Nieuws

'Adrian Newey wil met Lewis Hamilton heel graag Max Verstappen verslaan'

'Adrian Newey wil met Lewis Hamilton heel graag Max Verstappen verslaan'
XPB/Press Association Images/BSR Agency
F1 Nieuws

'Adrian Newey wil met Lewis Hamilton heel graag Max Verstappen verslaan'

'Adrian Newey wil met Lewis Hamilton heel graag Max Verstappen verslaan'
XPB/Press Association Images/BSR Agency

De kans dat Adrian Newey naar Ferrari vertrekt is levensgroot. De meesterontwerper kondigde afgelopen woensdag officieel aan dat hij zou vertrekken bij Red Bull Racing en daarmee Max Verstappen achter gaat laten in de voortdurende machtsstrijd tussen Christian Horner en Helmut Marko. Volgens vele insiders is deze ruzie ook de grootste reden voor het vertrek van Newey.

Naast het feit dat de Brit helemaal klaar zou zijn met het gekibbel van Horner en Marko, zou hij ook 'not amused' zijn met een interview dat Horner aan het eind van 2023 gegeven heeft. Daarin vertelde de CEO van Red Bull Racing dat het team 'niet afhankelijk was' van Newey en dat er vele andere medewerkers verantwoordelijk waren voor de successen van het team.

Hierdoor is Newey per direct gestopt bij het raceteam van Red Bull Racing, waarbij hij zich de rest van het jaar alleen nog maar zal concentreren op het ontwikkelen van de RB17 - de hypercar van het Oostenrijkse team. Na het begin van 2025 is hij vrij om te gaan en staan waar hij wil en de kans is erg groot dat Ferrari zijn volgende bestemming wordt. Dat denkt ook Mike Hezemans.

Newey naar Ferrari

Hezemans, voormalig GT-coureur en tegenwoordig analist bij Viaplay, heeft in een interview met Racingnews365 aangegeven dat hij verwacht dat Newey naar Maranello vertrekt. De Nederlander denkt dat Newey een grote rol kan gaan spelen bij Ferrari, mede vanwege het feit dat er echt een naam binnenkomt, waardoor het moreel binnen het team al een boost kan krijgen.

"Ik denk persoonlijk dat hij naar Ferrari gaat en dan zal je toch zien dat Ferrari daar heel veel aan heeft. Al is het maar gewoon voor de hele sfeer en alles eromheen, dat iedereen net iets beter zijn best gaat doen. Dat je nog een positievere sfeer krijgt. En met Newey en Lewis Hamilton, dan begint iedereen: oh, wow, nu kan Verstappen een probleem gaan krijgen. En het hele gevoel wat je dan meeneemt, dat is echt super belangrijk", laat Hezemans weten.

Hamilton vs Verstappen

En als Newey dan bij Ferrari werkt, zal hij samen kunnen werken met Lewis Hamilton, die ook in 2025 de overstap zal maken naar het Italiaanse team. Volgens de Viaplay-analist is dat ook een belangrijke reden voor Newey om naar Maranello te verhuizen, aangezien hij met Hamilton wil laten zien dat ze samen Max Verstappen kunnen verslaan.

"Ik denk dat hij heel graag met Lewis wil samenwerken. Tuurlijk, 100 procent zeker. Ik denk dat hij een hele goede relatie met Max heeft, maar hij zou natuurlijk ook wel best wel graag met Lewis Max willen verslaan met een Ferrari. Dan denk ik dat die man ook wel zoiets heeft van: he, kijk even wat ik kan!"

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties