F1 Nieuws

Max Verstappen naar Mercedes lijkt te gebeuren: 'Max gaat Red Bull verlaten'

Max Verstappen naar Mercedes lijkt te gebeuren: 'Max gaat Red Bull verlaten'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen naar Mercedes lijkt te gebeuren: 'Max gaat Red Bull verlaten'

Max Verstappen naar Mercedes lijkt te gebeuren: 'Max gaat Red Bull verlaten'
DPPI/BSR Agency

Ralf Schumacher denkt het zeker te weten: Max Verstappen gaat weg bij Red Bull Racing. In navolging van Adrian Newey zal ook de stercoureur van het Oostenrijkse team de deur achter zich dichttrekken in Milton Keynes. Het is volgens de voormalig F1-coureur alleen nog maar de vraag wanneer Verstappen vertrekt, niet óf het gebeurt.

Wie een aantal maanden geleden had verkondigd dat Red Bull Racing na de eerste vijf races van het seizoen zonder Adrian Newey verder zou gaan en Max Verstappen gelinkt werd aan Mercedes, zou voor gek verklaard zijn. Maar toch zijn we hier. Newey is inmiddels geen onderdeel van het raceteam meer - hij zal zich alleen bezighouden met de RB17 - en Verstappen staat in de serieuze belangstelling van Mercedes. Er zou dit weekend zelfs gesproken worden tussen Mercedes en Verstappen, tijdens het Grand Prix-weekend in Miami.

Volgens Ralf Schumacher is de kans aannemelijk dat Verstappen een deal weet te sluiten met Mercedes. Het is voor de Duitser niet meer de vraag óf Verstappen bij Red Bull weggaat, maar wanneer. De voormalig F1-coureur - en broer van F1-legende Michael Schumacher - is inmiddels zeker van dat Max zijn huidige team gaat verlaten in de komende twee seizoenen.

"Max Verstappen zal het team verlaten. Samen met andere goede ingenieurs die gegarandeerd ergens anders heen gaan, waaronder Adrian Newey", zo laat Schumacher weten aan Sky Deutschland. "Gaat het volgend jaar of het jaar erna gebeuren? Maar voor mij is het duidelijk dat hij Red Bull gaat verlaten."

Adrian Newey

Schumacher denkt dus dat Newey niet met pensioen gaat, maar zich bij een ander team zal gaan aansluiten. Hoogstwaarschijnlijk wordt dat Ferrari. Maar waarom heeft Red Bull een deal met Newey gesloten, waardoor hij volgend jaar al vrij is om te gaan en staan waar hij wil. Hiermee lijken ze zichzelf in de voet te hebben geschoten. Schumacher weet dat dit te maken heeft met het respect dat er intern is voor Newey, zeker bij Oliver Mintzlaff, de CEO van Red Bull.

"Het is geen toeval dat hij aan het begin van 2025 al vrij is. Ik denk dat zelfs Oliver Mintzlaff heeft onderhandeld om het zo te laten werken, natuurlijk uit respect voor wat we samen hebben bereikt. Maar ik geloof dat er in 2026 een door Adrian Newey ontworpen Ferrari zal rijden."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties