F1 Nieuws

Carlos Sainz waarschuwt Max Verstappen: 'We gaan hem onder druk zetten'

Carlos Sainz waarschuwt Max Verstappen: 'We gaan hem onder druk zetten'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Carlos Sainz waarschuwt Max Verstappen: 'We gaan hem onder druk zetten'

Carlos Sainz waarschuwt Max Verstappen: 'We gaan hem onder druk zetten'
Red Bull Content Pool

Ferrari-coureur Carlos Sainz heeft in gesprek met RacingNews365 laten weten Max Verstappen onder druk te willen zetten in de laatste zes races van 2022. Sainz kan op die manier zijn steentje bijdragen aan de 'titelkansen' van teamgenoot Charles Leclerc alsook de constructeurstitel voor Ferrari.

Momenteel is het Verstappen tegen de rest in de Formule 1. De Nederlander wist in Monza zijn vijfde overwinning op rij te boeken. Ook won de regerend wereldkampioen zijn elfde race-overwinning van het seizoen op Italiaanse bodem. Het gemak waarmee Verstappen naar voren rijdt met zijn RB18 zorgt ervoor dat Ferrari uit een ander vaatje moet tappen om de Nederlander voor te blijven.

Tot nu toe wil dat nog niet echt lukken. Zeker gezien het feit dat er bij de Scuderia vaak strategische fouten worden gemaakt waardoor beide coureurs flink worden benadeeld. Sainz kan, mede door fouten van zijn team, niet meer meedoen om de wereldtitel. Toch wil de man uit Madrid nog altijd blijven vechten voor race-overwinningen en WK-punten.

"We worden steeds sneller en mijn hoop is dat we in Singapore flink wat druk kunnen zetten op Verstappen en Red Bull", zegt Sainz vol strijdlust. "In Monza hadden we dit kunnen doen als ik vooraan het veld was gestart in plaats van achterin het veld. Dan had ik namelijk kunnen meespelen in de verschillende strategieën", voegt Sainz toe die door een gridstraf achteraan moest starten in Italië.

Onder druk zetten

Singapore is een stratencircuit waar motorvermogen geen grote rol speelt. Hierdoor lijkt Ferrari op voorhand een goede kans te maken voor de overwinning. Ook Sainz ziet dit in en zijn doel is dan ook duidelijk: een 1-2 binnenhalen voor Ferrari. "Hopelijk kunnen we vechten voor de overwinning", begint de Spaanse rijder.

"We gaan Max onder druk zetten. Met name in de kwalificatie kunnen Charles en ik dat doen. Als beide auto's vooraan in het veld staan, kunnen we meer spelen met de strategie. Dat is ons doel in Singapore, dus we gaan het zien", besluit de voormalig teamgenoot van Verstappen. De GP van Singapore staat in het weekend van 2 oktober op de planning.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties