F1 Nieuws

Charles Leclerc verbaasd door Ferrari tijdens GP China: 'Het was heel vreemd'

Charles Leclerc verbaasd door Ferrari tijdens GP China: 'Het was heel vreemd'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Charles Leclerc verbaasd door Ferrari tijdens GP China: 'Het was heel vreemd'

Charles Leclerc verbaasd door Ferrari tijdens GP China: 'Het was heel vreemd'
DPPI/BSR Agency

Charles Leclerc was verbaasd dat hij geen podium heeft kunnen pakken tijdens de Grand Prix van China. De Monegask finishte vierde op het circuit van Shanghai en greep net naast het podium. Na de race had Leclerc geen verklaring voor zijn tegenvallende snelheid.

De race ontvouwde zich op een goede manier voor Leclerc en Ferrari. Nadat Valtteri Bottas uitviel met motorproblemen, kwam de safety car als een geschenk uit de hemel voor de vijfvoudig Grand Prix-winnaar. De van P6 vertrokken Ferrari-coureur kwam zo op P3 terecht, achter Lando Norris en voor Sergio Pérez. Gek genoeg wist Leclerc niet het tempo van de Red Bulls en de Mclaren bij te benen, waardoor hij Pérez uiteindelijk voorbij moest laten.

"Ik denk niet dat we het tempo als team hebben gevonden, vooral niet op de harde banden, wat een beetje vreemd is omdat de kracht van deze auto sinds het begin van het jaar is dat hij onder alle omstandigheden erg solide is met alle banden", begint Leclerc tegenover Motorsport.com.

Norris duidelijk sneller 

Op basis van de laatste paar races, leek het erop dat de Ferrari stukken sneller zou zijn dan de Mclaren, zeker op een baan als Shanghai, waar McLaren veel problemen verwachtte. Tóch wist Leclerc niet in de buurt te komen van Norris, wat ook voor verbazing bij hem zelf zorgde: "Het is heel vreemd, vooral vergeleken met de McLaren. Met Lando dacht ik eerst echt dat we met hem gingen vechten", laat Leclerc weten. "We hadden verwacht dat dit weekend erg zou lijken of in lijn zou zijn met wat we sinds het begin van het seizoen hebben gezien, maar we hadden het er wat moeilijker mee", aldus de Monegask.

Leclerc geeft ook aan nog niet te weten wat de reden zou kunnen zijn voor het snelheidstekort in China. "Vandaag is een beetje een uitschieter, want zodra we de harde banden erop zetten, zaten we een halve seconde achter. Dat is dus heel vreemd. We zullen ernaar kijken en proberen te begrijpen wat er tijdens die run is misgegaan", zei Leclerc.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties