F1 Nieuws

Charles Leclerc weet reden voor achterstand op Carlos Sainz: 'Daar heb ik moeite mee'

Charles Leclerc weet reden voor achterstand op Carlos Sainz: 'Daar heb ik moeite mee'
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

Charles Leclerc weet reden voor achterstand op Carlos Sainz: 'Daar heb ik moeite mee'

Charles Leclerc weet reden voor achterstand op Carlos Sainz: 'Daar heb ik moeite mee'
Ferrari F1 Media

Carlos Sainz heeft volgens Allard Kalff inmiddels de rol van teamleider op zich genomen binnen Ferrari. De Spanjaard wist in Singapore zijn tweede race uit zijn carrière te winnen en staat inmiddels 19 punten voor op Charles Leclerc.

Leclerc werd jarenlang gezien als 'the golden boy' binnen Ferrari. De Monegask won op jonge leeftijd al drie twee races in 2019 en wist zijn auto vaak op pole te plaatsen. Maar de laatste paar maanden heeft Sainz meer en meer de rol van teamleider overgenomen binnen de Italiaanse renstal.

Dat komt deels door het feit dat Sainz tegen de orders van Ferrari in durft te gaan én doordat de tweevoudig GP-winnaar in een betere vorm verkeert dan zijn teamgenoot. Vooral na de zomerstop heeft Sainz zijn draai helemaal gevonden in de SF23, terwijl Leclerc nog steeds zoekende is.

Leclerc erkent achterstand

Nadat Leclerc ook in Singapore werd verslagen door Sainz, moet de Monegask inmiddels toegeven dat hij op achterstand is gereden door zijn teammaat. Volgens de vijfvoudig racewinnaar heeft dat vooral te maken met het feit dat de Ferrari niet bij zijn rijstijl past. Vooral in de bochten heeft Leclerc meer moeite met de SF23 dan dat Sainz heeft.

"Carlos is in Monza en Singapore heel sterk geweest. Het is geweldig om hem in zo'n vorm te hebben, omdat het mij ook pusht om mijn rijstijl wat beter te begrijpen en te proberen mijn rijstijl aan te passen aan deze auto", begint Leclerc.

"Ik voel me op dit moment niet helemaal op mijn gemak met de auto. Er is iets te veel onderstuur naar mijn zin en ik heb moeite om daar omheen te rijden. Door de onvoorspelbaarheid van de auto kan ik niet het overstuur hebben dat ik wil."

Competitiviteit 

Voor Leclerc is het dus lastig om de Ferrari naar zijn hand te zetten, waardoor Sainz de afgelopen races voorbij is kunnen gaan aan de stercoureur binnen het team uit Maranello. Maar daar laat Charles het niet zomaar bij zitten.

Hij geeft aan dat hij aan het werk gaat om het gat naar Sainz te dichten en hem daarna weer voorbij te gaan, voor het einde van het seizoen.

"Er is nog wat werk te doen, maar het is allereerst geweldig om te zien dat de competitiviteit er lijkt te zijn, dat Carlos zich op zijn gemak voelt. Nu is het aan mij om te proberen hem in te halen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties