F1 Nieuws

Christian Horner: 'Als Toto dat denkt, snapt hij er helemaal niks van'

Christian Horner: 'Als Toto dat denkt, snapt hij er helemaal niks van'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner: 'Als Toto dat denkt, snapt hij er helemaal niks van'

Christian Horner: 'Als Toto dat denkt, snapt hij er helemaal niks van'
Red Bull Content Pool

Na de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland wist Toto Wolff niet wat hij zag. Max Verstappen had een voorsprong van 1.3 seconde op Sergio Pérez en dat was bijna onmogelijk. Wolff weet namelijk hoe goed Pérez is en dat hij zó ver achter Verstappen staat, moet meer zijn dan alleen talent.

De Mercedes-baas suggereerde dat Red Bull Racing de RB19 volledig afstelt op de wensen van Max Verstappen en dat het als tweede coureur bij het Oostenrijkse team dan ook erg lastig is om in de buurt te komen van de tweevoudig wereldkampioen. Maar daar is volgens Christian Horner niks van waar.

Als hij door Formula1.com geconfronteerd wordt met de uitspraken van Toto Wolff, kan de Red Bull-baas niks anders dan zijn rivaal een veeg uit de pan geven.

"Het laat zien dat Toto helemaal niks snapt van het ontwerpen van een race-auto en het ontwikkelen van een team, als hij denkt dat we een auto volledig om de wensen van een coureur bouwen. Je ontwerpt een auto die zo snel is als maar zijn kan en soms zijn snelle auto's lastig om te besturen", begint Horner.

Volgens Horner is het gat tussen Verstappen en Pérez zo groot, doordat Max zich altijd weet te onderscheiden en direct snel kan gaan met wat voor materiaal hij ook rijdt.

"De elite coureurs die je ziet in natte omstandigheden, gemengde omstandigheden, gevarieerde omstandigheden... Zij passen zich snel aan. Ik denk dat een van zijn belangrijkste vaardigheden is dat hij zich kan aanpassen aan het gevoel en de grip die een auto hem geeft", zegt Horner over Verstappen.

Uitzonderlijk talent

Dat Verstappen zich zo snel kan aanpassen is overigens geen verrassing voor Horner. De Red Bull-baas vindt dat zijn coureur zich inmiddels mag meten met de besten die ooit in de Formule 1 hebben gereden.

"Hij is een uitzonderlijk talent. Wat hij de afgelopen jaren voor elkaar heeft gekregen is heel opmerkelijk, zeker met het aantal overwinningen dat hij heeft en de records die hij heeft gebroken. Als hij dit jaar weer wint en zijn coureurstitel verdedigt, dan voegt hij zich bij een aantal zeer illustere namen in de sport. Het is altijd moeilijk om generaties met elkaar te vergelijken, maar je moet hem gaan opnemen in de rij van de allergrootsten in deze sport."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties