F1 Nieuws

Voormalig teamgenoot Lewis Hamilton kraakt 'vreemd gedrag': 'Niet relevant'

Voormalig teamgenoot Lewis Hamilton kraakt 'vreemd gedrag': 'Niet relevant'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Voormalig teamgenoot Lewis Hamilton kraakt 'vreemd gedrag': 'Niet relevant'

Voormalig teamgenoot Lewis Hamilton kraakt 'vreemd gedrag': 'Niet relevant'
Red Bull Content Pool

Volgens Nico Rosberg is het een beetje vreemd dat Lewis Hamilton duidelijk wilde maken dat al zijn teamgenoten beter waren dan die van Max Verstappen. Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Italië liet Hamilton aan Sky Sports Italia weten dat hij niet zo onder de indruk is van de prestaties van Verstappen.

De zevenvoudig wereldkampioen zag dat zijn titelrivaal uit 2021 nog nooit een serieuze teamgenoot heeft gehad, terwijl hijzelf meerdere wereldkampioenen naast zich heeft gehad bij McLaren en Mercedes.

Als Nico Rosberg - voormalig teamgenoot Lewis Hamilton en 2016 F1-wereldkampioen - met de uitspraak van Hamilton geconfronteerd wordt, kan hij niet anders dan fronsen om de manier waarop Lewis met Verstappen omgaat. Ja, Hamilton heeft betere teamgenoten gehad, maar dat neemt niks weg van het niveau dat Verstappen ieder weekend aantikt.

"Het is een beetje vreemd van Lewis om te zeggen dat 'mijn teamgenoten zoveel beter waren'. Waar kwam dat ineens vandaan? Ik vind overigens wel dat hij een punt heeft, want hij heeft drie wereldkampioenen als teamgenoten gehad. Maar dat is totaal niet relevant. We weten allemaal hoe geweldig Max nu rijdt", begint Rosberg bij Sky Sports F1.

"Max gaat gewoon heel snel richting het niveau van Hamilton, Schumacher en Senna. Hij is bijna onderdeel van de top vijf beste coureurs aller tijden. Hij is fenomenaal", zegt de Duitser.

Martin Brundle geniet van Hamilton

Aan de ene kant is Martin Brundle teleurgesteld in de manier waarop Hamilton onlangs praatte over het record van Max Verstappen, maar aan de andere kant geniet de Brit ook wel van de 'nieuwe versie' van Hamilton.

De man die eigenlijk altijd politiek correcte antwoorden gaf, begint nu zijn ware gedachten te verkondigen en daar houdt Brundle wel van.

"Ik hoop dat dit de nieuwe Lewis is na zijn nieuwe contract, want normaal gesproken is hij daar een stuk diplomatieker in. Hij stoomde gewoon binnen met een zeer stellige mening, die hij bijna als kennis naar voren bracht. Ik vond het leuk. Ik hoop dat hij dat blijft doen. Hij was niet van plan om Max op dit moment ook maar een beetje zuurstof te geven."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties