F1 Nieuws

Toto Wolff verdenkt Red Bull van saboteren auto Sergio Pérez

Toto Wolff verdenkt Red Bull van saboteren auto Sergio Pérez
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Toto Wolff verdenkt Red Bull van saboteren auto Sergio Pérez

Toto Wolff verdenkt Red Bull van saboteren auto Sergio Pérez
Red Bull Content Pool

Mercedes-teambaas Toto Wolff komt superlatieven tekort wanneer hij naar de prestatie van Max Verstappen tijdens de kwalificatie wordt gevraagd. Verder vraagt de Oostenrijker zich af hoe het kan dat het gat tussen Verstappen en Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez zó groot is.

Het lijkt alsof Verstappen niet te stoppen is dit seizoen. Met tien overwinningen op zak en acht pole positions op rij, stevent de 25-jarige kampioenschapsleider af op zijn derde achtereenvolgende wereldtitel. Dan komt hij op gelijke hoogte met coureurs als Jackie Stewart, Niki Lauda Ayrton Senna en Nelson Piquet.

Zelf geeft Verstappen aan dat records of kampioenschappen hem niet zoveel doen. Hét doel, namelijk wereldkampioen worden in de Formule 1, heeft Verstappen al behaald. Alles wat er nu bijkomt, is dus mooi meegenomen voor de Nederlander.

Geen neuspeuteraar

Ook Wolff ziet dat Verstappen momenteel onverslaanbaar is. De enige concurrent voor de Nederlander zou zijn Red Bull-teamgenoot Pérez moeten zijn. De Mexicaan heeft immers hetzelfde materiaal als Verstappen. Toch is de Mexicaan er tot op heden slechts twee keer in geslaagd om voor Verstappen over de streep te komen.

Bij Wolff zorgt dat voor vraagtekens. Pérez is namelijk een coureur die races heeft gewonnen en in het verleden mooie dingen heeft laten zien. "Pérez zit niet uit zijn neus te eten in die auto. Hij heeft meerdere races gewonnen en hij weet hoe hij snel moet rijden. Het is voor mij moeilijk om het gat tussen die twee te begrijpen", begint Wolff in gesprek met Auto, Motor und Sport, doelend op het gat van 1,3 seconde tussen de beide Red Bull-coureurs in de kwalificatie.

Echter, ook ziet Wolff in dat Verstappens dominantie binnen Red Bull geen nieuw iets is. De Nederlander heeft zijn ex-teamgenoten namelijk al meermaals gedeclasseerd. "We hebben natuurlijk ook gezien dat Max zijn teamgenoten in het verleden heeft vermorzeld."

Andere auto?

Dat Verstappen over een berg talent bezit, dat is niet nieuw voor Wolff. Toch geeft de Oostenrijkse teambaas van Mercedes aan dat het zomaar kan zijn dat Red Bull de RB19 om Verstappen heen bouwt. Hierdoor wordt het voor Pérez onmogelijk om sneller dan zijn Nederlandse teamgenoot te zijn. "Misschien is Max zo snel omdat hij ervoor zorgt dat Red Bull de auto om hem heen bouwt. Het wordt daardoor listig om de auto te besturen, maar Max kan er wel mee omgaan."

De woorden van Wolff zijn extra olie op het vuur voor van de sabotage-geruchten vanuit het Pérez-kamp. Daar wordt er namelijk gesuggereerd dat Red Bull de bolide van Pérez met opzet 'saboteert' om er voor te zorgen dat Verstappen kan winnen. "Het is geen geheim dat ik moeite heb met de ontwikkeling van onze auto. Dingen kwamen niet meer natuurlijk en ik moest mijn rijstijl flink aanpassen, omdat de auto is veranderd", vertelde Pérez onlangs.

Ook de schoonzoon van de hoofdsponsor van Pérez liet doorschemeren dat hij denkt aan sabotage vanuit het Red Bull-kamp. "Ik twijfel er niet aan dat Max Verstappen de beste coureur op de grid is, maar om meer dan 20 seconden op Checo uit te lopen op de tweede plaats, terwijl Checo zijn voorsprong op Charles Leclerc op de derde plaats vergrootte, komt omdat zijn auto veel sneller moet zijn dan de anderen. Zoveel verschil kan de coureur alleen niet maken", aldus Arturo Elías Ayub in gesprek met de Mexicaanse tak van Fox Sports.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties