F1 Nieuws

Christian Horner benoemt kracht Max Verstappen: 'Dat weet hij precies'

Christian Horner benoemt kracht Max Verstappen: 'Dat weet hij precies'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner benoemt kracht Max Verstappen: 'Dat weet hij precies'

Christian Horner benoemt kracht Max Verstappen: 'Dat weet hij precies'
Red Bull Content Pool

Volgens Christian Horner heeft Max Verstappen wederom een geweldige race afgeleverd in China, waarbij de Nederlander zowel in de Sprint als in de grote race als eerste over de finish kwam. De drievoudig wereldkampioen had op vrijdag geen geweldig gevoel in zijn Red Bull RB20, maar van dat gevoel was op zondag weinig te merken. Verstappen reed het gehele veld op een hoopje en liet zien waarom hij aan de leiding gaat in het kampioenschap.

Sinds de Grand Prix van Spanje in 2022 heeft er niemand anders aan de leiding van het kampioenschap gestaan van Max Verstappen. Daarnaast heeft Verstappen, sinds de laatste keer dat de Formule 1 in China geracet heeft [2019], 50% van alle F1-races gewonnen. Het laat zien hoe dominant Verstappen de afgelopen jaren geweest is en ook Shanghai was daar geen uitzondering in.

Max wist met 13 seconden voorsprong op Lando Norris te winnen, na twee safety cars op rij, terwijl teamgenoot Sergio Pérez bijna twintig seconden tekort kwam. Volgens Christian Horner is er een speciale reden voor het machtsvertoon van Verstappen in China: hij weet namelijk precies hoe hij met het Pirelli-rubber om moet gaan.

"Hij [Max, red.] is het hele weekend al fantastisch in vorm, en dat geldt trouwens ook voor het team", begint Red Bull-baas Horner bij Sky Sports. "Ik heb het gevoel dat we een beetje pech hadden met de safety car voor Checo, maar Max was in topvorm. Hij weet wanneer hij de banden moet sparen en wanneer hij ze moet gebruiken. Het is geweldig om te zien en het is geweldig om er deel van uit te maken. We zien Max op dit moment geschiedenis schrijven", is de Brit lovend.

Steun voor Pérez

Waar Horner woorden tekort komt over de prestatie van Max Verstappen, steunt de Brit zijn andere couruer, Sergio Pérez. Volgens Horner had Checo pech met de safety car, waardoor hij Charles Leclerc in moest halen, wat veel van zijn banden kostte. Dat zorgde er uiteindelijk voor dat P2 uit zicht was, maar alsnog gaat Pérez vol vertrouwen richting Miami.

"We moesten weer stoppen om de strategie af te stemmen op de McLaren en de Ferrari en het kostte wat tijd om Charles in te halen, waardoor hij [Pérez, red.] de banden meer gebruikte. Door de safety car kwam het veld samen en werd de laatste stint een stuk langer. Maar hij heeft een hele andere mindset [dan vorig seizoen, red.]. Hij heeft veel vertrouwen en maakt zich geen zorgen over wat Max doet. Die aanpak helpt hem enorm."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties