F1 Nieuws

Sergio Pérez onthult reden voor achterstand op Max Verstappen: 'Dat kostte ons een hoop'

Sergio Pérez onthult reden voor achterstand op Max Verstappen: 'Dat kostte ons een hoop'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez onthult reden voor achterstand op Max Verstappen: 'Dat kostte ons een hoop'

Sergio Pérez onthult reden voor achterstand op Max Verstappen: 'Dat kostte ons een hoop'
Red Bull Content Pool

Volgens Sergio Pérez is het niet verwonderlijk dat hij bijna twintig seconden achterstand had op teamgenoot Max Verstappen, aan het einde van de Grand Prix van China. De Mexicaan, die de race als tweede mocht aanvangen, kwam uiteindelijk als derde over de finishlijn en moest toezien hoe Lando Norris 'zijn' tweede plaats over had genomen.

Als de zesvoudig Grand Prix-winnaar uit zijn auto stapt en voor de microfoon van Nico Rosberg verschijnt, laat Pérez weten dat er meerdere redenen zijn voor zijn achterstand op Max Verstappen. Waar de Nederlander een voorsprong van meer dan dertien seconden op Lando Norris had, zag Pérez de McLaren-coureur juist weer vijf seconden voor hem finishen. Dat heeft volgens Checo vooral te maken met de safety car.

Door het uitvallen van Valtteri Bottas werd er eerst een virtual safety car afgegeven, waardoor Charles Leclerc en Lando Norris een 'gratis' pitstop konden maken. Even later werd die virtual safety car veranderd in een volledige safety car, waarna ook Max Verstappen en Sergio Pérez naar binnen kwam. Verstappen kwam weer als leider de baan op, maar Pérez moest Norris en Leclerc voorbijlaten. Dat heeft hem de tweede plaats gekost, meent Checo.

"Dat [de safety car] kostte ons een hoop. We verloren twee plekken en het zwaar over vanuit daar te vechten, want de levensduur van de band gaat op die manier drastisch achteruit", begint Pérez. Maar volgens de Red Bull-coureur was dat niet de enige reden voor zijn grote achterstand. Op de mediumband kwam hij ook tempo tekort en dat was vooral te danken aan een andere balansafstelling.

"We hadden te weinig snelheid op de mediums. Ik denk dat we inmiddels al begrijpen waarom ons racetempo zo laag was."

Norris in zijn nopjes

Waar Sergio Pérez niet tevreden was met zijn snelheid in China, was Lando Norris juist érg in zijn nopjes met zijn McLaren MCL38. Voorafgaand aan de race had hij verwacht dat de Red Bulls én de Ferrari's veel sneller zouden zijn, maar uiteindelijk bleek de McLaren de tweede snelste auto op de baan. Dit verraste zelfs Lando Norris.

"Ik ben verrast en heel blij. Dit had ik niet verwacht. Een goede dag, goede punten, dus ik ben erg blij. Ik was verrast door veel dingen - het gebrek aan tempo van Ferrari, ons goede tempo, ons vergelijk met de Red Bull... Het laat zien dat het team goed werk heeft geleverd en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik had gewed hoe ver we achter de Ferrari zouden eindigen vandaag, ik dacht 35 seconden, maar ik had het helemaal mis", aldus een lachende Norris in Shanghai.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties