F1 Nieuws

Christian Horner deelt twijfel Max Verstappen: 'Was de eerste keer'

Christian Horner deelt twijfel Max Verstappen: 'Was de eerste keer'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner deelt twijfel Max Verstappen: 'Was de eerste keer'

Christian Horner deelt twijfel Max Verstappen: 'Was de eerste keer'
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner is erg blij met de kwalificatie van Max Verstappen in Zandvoort. Ook denkt de Brit dat Verstappen de druk van 'zijn' Nederlandse fans op de tribunes wel degelijk voelt. Verder laat Horner optekenen dat hij Verstappen voor het eerst dit weekend "onrustig" over de boordradio hoorde tijdens de kwalificatie.

Gedurende de kwalificatie moest Verstappen, net zoals zijn negentien andere Formule 1-collega's, het weer trotseren. Er viel namelijk veel regen voorafgaand aan de kwalificatie en ook tijdens de sessie bleef het alles behalve droog. Uiteindelijk werd er in Q3 op droogweerbanden gereden en dus had de sessie - die op natweerbanden van start was gegaan - een listig karakter.

Elke ronde veranderde de baan namelijk en dus was het voor de rijders moeilijk om in te schatten waar de grip precies lag. Dat werd goed duidelijk toen Williams-coureur Logan Sargeant en Ferrari-coureur Charles Leclerc de vangrail vonden tijdens een vliegende ronde in Q3.

Interne druk

Ook Horner zag dat de coureurs het lastig hadden tijdens de kwalificatie. "Zo'n sessie is erg lastig voor de coureurs", begint de Brit voor de camera van Sky Sports. Naast de listige baanomstandigheden zag Horner nog een obstakel voor Verstappen. "Meer druk dan hier in Zandvoort zul je als coureur zijnde niet krijgen. Ik weet zeker dat Max intern druk voelt, maar de manier waarop hij ermee omgaat is echt bijzonder. Om onder al die druk te doen wat hij deed, zo'n geweldige ronde rijden, dat is echt opmerkelijk."

Onrust

Ondanks zijn rust tijdens de sessie was er een hachelijk moment voor Verstappen. In Q1 schoot de Nederlander rechtdoor in bocht een en kon hij vervolgens geen competitieve rondetijd neerzetten. Dat was Verstappen bijna 'fataal' geworden door de dreiging van meer regen.

Uiteindelijk lukte het Verstappen om door te komen naar Q2, maar volgens Horner waren er een aantal teamleden met zweethandjes op de Red Bull-pitmuur. "Ik keek naar een grote, zwarte wolk die ons naderde en ik dacht alleen maar 'ga weg, ga weg, we moeten gewoon een ronde op het bord krijgen'. Gelukkig lukte dat de volgende ronde, maar toen was het de eerste keer dat ik Max dit weekend onrustig hoorde over de boordradio."

Volgens Horner waren Verstappens zorgen echter voor niets. "Het ging om de temperatuur van de banden, die was er namelijk nog niet." Later vandaag begint Verstappen vanaf pole position aan de Grand Prix van Nederland. De start van de race is om 15:00 uur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties